Anna Lin
SPONSORERET indhold

Ny vært på Kender Du Typen?: 9 ting, du ikke vidste om Anna Lin

Storsmilende og farverige Anna Lin, kendt fra DR Ultra, overtager værtsrollen på Kender Du Typen? i den kommende sæson. Men hvem er hun egentlig? Lær hende at kende her.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
10. feb. 2021 | Bolig | ALT.dk

Når de nye optagelser til Kender Du Typen? snart begynder, bliver det en ny vært, der skal guide Anne Glad og Flemming Møldrup rundt i de kendtes hjem.

24-årige Anna Lin overtager værtskabet i den nye sæson af DRs helt store livstils- og boligprogram efter Mads Steffensen, der ellers har siddet på værtsrollen siden 2012.

Men hvem er den farverige og storsmilende vært, der skal tage dig igennem de mange spændende boliger?

Læs med her og lær (måske) noget nyt om den nye Kender Du Typen?-vært, Anna Lin.

1. Fra H.C. Andersens fødeby

Anna Lin er opvokset i den fynske hovedstad, Odense.

Dengang syntes hun overhovedet ikke, der var noget særligt over at være fynbo. Hun syntes faktisk mest af alt, at det var synd for hende, at hun ikke var københavnerbarn og gik på et af hovedstadens større gymnasier, fortæller hun i Radio Loud podcasten ’Den Brogede Vej’

I samme podcast siger hun dog også, at hun i dag er enormt glad for at have noget, hun kan tage ”hjem” til, som ikke er København.

Efter mange års tro tjeneste hos Odenses Espresso House, blev hun, efter hun var blevet student i 2015, tilbudt job i den københavnske afdeling af kaffefirmaet. Og sådan gik det til, at hun flyttede til København.

2. Drømte om at blive skuespiller

Da Anna Lin var yngre, elskede hun teater. Faktisk var hendes helt store drøm at blive skuespiller.

”Der var jo tit en forestilling, og så skulle man op på en scene – og det kunne jeg bare mærke, at jeg helt vildt godt kunne lide,” fortæller hun til Radio Loud.

Men det var ikke selve skuespillet, der tændte Anna Lin, men snarere det at stå på en scene. Efter et år på Viby Efterskole, hvor der var særligt fokus på musik, dans og teater, fandt hun nemlig ud af, at det ikke lige var inden for dét felt, hun var stærk.

”Jeg har et stort performergen. Det fandt jeg ud af, da jeg lavede kurser omkring kaffe, hvor jeg virkelig skulle bruge mig selv. Men mit talent er bare ikke inden for dans, sang, musik eller skuespil. Det er inden for formidling og det at fortælle historier. Bare ved at være mig,” fortæller Anna Lin senere hen til efterskolens egen blog, ’Vibys ansigter’. 

3. En del af DR’s Talenthold

Som 20-årig blev Anna Lin i foråret 2017 optaget på DR’s Talenthold. En toårig uddannelse, hvor man bliver ’uddannet talent’ og udvikler sit eget særlige potentiale inden for DR.

DR’s talenthold har eksisteret i mere end 30 år og har udklækket en lang række af DR's større personligheder, såsom Iben Maria Zeuten, Andrea Elisabeth Rudolph, Mikael Bertelsen, Simon Jul, Frederik Cilius og Julie Rudbæk.

Her fik Anna Lin også lov til at afprøve sit værtstalent og allerede efter tre måneder på Talentholdet, fik hun rollen som vært på et sommerprogram på radiokanalen P3 samt blev en af frontfigurerne på DR’s Ultra Nyt.

4. Veganer og ”klimatosse”

”hey, it’s ur boi klimatossen 🌱,” skriver Anna Lin i et opslag på Instagram. 

Det startede som et nytårsforsæt om at spise vegansk i en måned. I dag er Anna Lin veganer på femte år.

”Selvom jeg altid havde spist blødkogte æg om morgenen, and til jul og burgere efter byture, fandt jeg hurtigt ud af, at det ikke havde den samme værdi for mig længere. Jeg indså, at produkterne har en for høj pris, til at vores klode kan blive ved med at betale,” skriver på hun Instagram

På samme måde slår Anna Lin et slag for, at vi alle skal gøre vores for at hjælpe klimaet tilbage i bedre form.

”Det kan godt føles uoverskueligt at ville gøre en forskel, når man kun er én person. Men vær den forskel du selv ønsker at se i verden,” skriver hun afsluttende i opslaget

5. Stor i børneverdenen

Allerede under sin tid på DR’s Talenthold, fik Anna Lin sit helt store gennembrud.

For som reporter på Ultra News, hvor hun fortalte om alt fra Brexit til klimastrejker, vidste mange børn hurtigt, hvem hun var.

Hun fik inden længe mere skærmtid, og sammen med Jonas Madsen fik hun rollen som fast vært på DR Ultra.

Siden da har hun leveret faktuelle og underholdende nyheder, men også inspirerende og lærerigt indhold, såsom Under dynen med Anna Lin og Alle de andre, til både DR Ultras YouTubekanal og til DRTV.

Den 27. februar toner hun igen frem på skærmen i et længere format, og denne gang er det en drøm, der går i opfyldelse. For Anna Lin har nemlig længe drømt om at blive vært på børnenes MGP, hvilket hun nu får lov til med Jacob Riising ved sin side.

6. Vild med farver, dyreprint og glitter

Med en tøjstil, der er sprængfyldt med farver, diverse dyrestriber og glimmer, lyser Anna Lin op på selv en gråvejrsdag. Hun er heller ikke bange for at farve håret lyserødt og pifte stuen op med en pink sofa.

7. Har 55.000 følgere på TikTok

Det er ikke kun på YouTube og DRTV, Anna Lin hitter.

For på appen TikTok, der de seneste år har taget verden med storm, er hun nemlig også meget aktiv og har en masse følgere.

Scroller du igennem hendes feed, finder du alt fra dans og teasere til hendes programmer på DR til TikTok-challenges og minder samt mange andre sjove videoer.

8. Prisvindende vært

Udover stor ros og opmærksomhed fra børnene, har Anna Lin også gjort sig selv og sine programmer synlige for omverdenen – og endda vundet en del priser for dem.

I 2019 vandt hun sammen med holdet bag Ultra Nyt UNICEF-prisen samt var nomineret til en international Emmy Kids Awards for deres måde at arbejde på tværs af platforme og formidle nyheder og begivenheder i børnehøjde.

Men ikke nok med det.

En DR Ultra Special om TikTok, som Anna Lin lavede sammen med sin kollega, blev nomineret til Tvprisen for ’Bedste Aktualitetsprogram’ i samme kategori som blandt andet Debatten, 21 søndag og Operation X – og den pris løb Lin og kollegaen af med.

9. Har allerede taget hul på hovedkanalerne

Du føler måske, du har set hende før – også selv om du ikke har børn.

Det er muligvis, fordi Anna Lin allerede så småt har taget fat på værtskabet for de voksne på hovedkanalen DR1. For i december 2020 åbnede hun hver søndag i advent TV-dørene til ’Det magiske juleværksted’ sammen med Timm Vladimir og Mette Bluhme Rieck.

Det kan også være, det er stemmen, du kan kende. For ligesom Anna Lin allerede under Talentholdsuddannelsen prøvede kræfter med radio, sendte hun under Joe Bidens indsættelse live fra P3-studiet med Andreas Kousholt og Sidsel Ravn, hvor de beskrev de historiske øjeblikke, mens de løb af stablen i Washington DC.

Nu er hun så klar på skærmen igen – denne gang i allerbedste sendetid.

”Det er så vildt at få lov til blive vært på et af mine egne yndlingsprogrammer, der har fulgt mig gennem hele livet. Det er nogle store sko, jeg skal udfylde, så det bliver med stor ydmyghed, at jeg skal invitere seerne med ind i kendte danskeres hjem. Og jeg glæder mig så meget til at grine med Anne og Flemming og komme til selv at lære en masse om danskernes livsstil,” siger Anna Lin til DR.

Optagelserne til den nye sæson af Kender Du Typen? starter inden for få uger, lyder det fra DR.

Anbefalet til dig