TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Barcelona: Få Lotte Heises bedste rejsetip
Lotte Heise

Barcelona: Få Lotte Heises bedste rejsetip

Lotte Heise elsker Barcelona, og nu skal hun også til at være guide i byen. Få hendes bedste rejsetip til den spanske storby, som både byder på god shopping og daseri på stranden.

Byen der har alt
Lotte Heise, 52, lever som speedsnakkende entertainer blandt andet på P2 klassisk. Nu kan hun også opleves på Viva Tours' forårsrejse til Barcelona, hvor Lotte guider og underholder gæsterne. "Jeg elsker berusende, betagende Barcelona – fordi den har alt! Mad, kultur, hav og snedige steder".

LotteHeise.dk
Vivatours.dk

SE OGSÅ: Lotte Heise - Kan ikke huske et liv uden smerter


Tapas til de tålmodige

Ciutat Comtal/Ciudad Condal er efter min mening Barcelonas sejeste tapasbar! Men tag dig i agt, du skal være væbnet med en engels tålmodighed. De er nemlig ikke vilde med "turister"! Da jeg ville ind første gang, ventede jeg i 15 minutter på at få øjenkontakt. Næste gang 10 minutter. Nu er vi på "Hola, qué tal?" (hvordan går det?), og både mine drenge og jeg elsker det sted. Fine vine, udsøgte tapas og et fantastisk flot, gammelt lokale i træ! Og så er der også udendørsservering.
Rambla de Cataluna 18Arkitekt-drømme

Parc Güell er et must for os, hver gang vi er i Barcelona. Parkens fuldstændig fortryllende "Pippi Langstrømpe- huse" var arkitekt Antonio Gaudis drøm om en bydel for det bedre borgerskab. Drømmen blev aldrig realiseret, men tilbage står en guddommelig park med nok verdens længste bænk i mosaik, et kæmpe mosaik-firben og en sublim søjlegang med de sjoveste rosetter i toppen, for eksempel dem, hvor arbejderne var blevet trætte og blot har knaldet to espressokopper op. Dyrk også udsigten til hans egen superkirke Sagrada Familia – og pas så på lommetyvene!
Calle de Olot 7

Mini-shopping
Gå ned ad Ramblaen med retning mod havet, og smut ind til høje i kvarteret Ravals små gader, hvor du kan shoppe amok i butikker, der er så små, at dit eget køkkenbord vil forekomme stort.


Gigant-spisning

La Barca Del Salamanca er navnet på intet mindre end verdens bedste skalddyrsrestaurant. Den ligger i den Olympiske By og er så stor, at der er plads til alle. Spis din frokost her i weekenden i selskab med lokale catalanske familier, det er næsten som at være med i en Fellinifilm. Menuen byder på alt godt fra havet, unik paella, lækre tapas og kæmpe steaks. Kagerne er lækre og likøren hjemmebrygget. Vælger I at komme en aften, så kom sent.

Labarcadelsalamanca.com
Moll del Gregal 13-17, Port Olimpic


Skate og shop
Har du teenagere, vil de sikkert elske, at Barcelona er en skaterby af rang. Tag metroen til skateparken ved stationen El Maresme/Forum og skate derudaf! Imens kan de shoppelystne besøge Diagonal Mar, et kæmpestort shoppingcenter med alt, hvad hjertet begærer lige fra sexet undertøj over den lækre spanske Jamon Ibérico (spansk sortfods skinke) til sko i lange baner.

Diagonalmarcentre.es

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Spanien