Bolig: Skab ro med retromøbler og farver
SPONSORERET indhold

Bolig: Skab ro med retromøbler og farver

Rene linjer, plads og ro. Og så masser af farver. Hos Thomas Boström og Maria Søgaard Petersen danner deres indretning en afbalanceret baggrund til deres kunst, som farvelægger hjemmets vægge til daglig inspiration.

Af: Mathilde Rude Foto: Birgitta Drejer
10. aug. 2013 | Bolig | ALT for damerne

LÆS OGSÅ på RUMid.dk: Shoppingnyheder til soveværelset



STUE: Det lyse grå gulv i stuen skaber en rolig base for Thomas og Marias farverige kunst. Lllp-reoler i varmt træ og Alvar Aalto-bordet bryder gulvets kolde tone. De flerfarvede Eames-stole, mobilen designet af Rikke Munk Harboe og den turkise keramikskulptur af Ole Vesterlund skaber tilsammen en uhøjtidelig stemning.


GANG: Varme træfarver fra teakkommoden, der er et arvestykke, som parret har sat i en moderne kontrast med et billede malet af Henrik Plenge Jakobsen.
KONTOR: På hjemmekontoret tryller Thomas kreationer frem. Også på bestilling. Skrivebordet er designet af Maria og udført af hendes far, og stolen i teak er af ukendt designer og fundet i Roxy på Fælledvej


Fornemmelsen af billedkomposition træder tydeligst frem i køkkenet, hvor hver skabslåge er malet i forskellige farver. Den støvede blå er køkkenets oprindelige, men parret brugte lang tid på at sidde med forskellige farvekort og Marias farvekartotek for at finde den rigtige kombination.


 
Parrets seng er i smedejern fra Lllp med et hæklet sengetæppe, som er et arvestykke. Sengelampen er designet af E.S. Horn i 60'erne. Væggen er tonet med en sart grøn farve, der danner baggrund for en række mindre billeder af Ebbe Stup Wittrup og et større af Jens Brink.

LÆS OGSÅ: Drømmehjem med havudsigt

Det er en grundlæggende interesse for materialer og farver, der skinner igennem i indretningen af Thomas Boström og Maria Søgaard Petersens 105 m2 store lejlighed på Vesterbro i København, som også huser deres søn Theo på 2 år. Her er klassisk design blandet med loppefund og arvegods. Sammen skaber det en urban og moderne stemning, som emmer af forståelse for godt design. Fornemmelsen, formen og farven på et møbel, tekstil eller billede er alt afgørende for, om det får en plads hos Boström og Petersen. For parret er henholdsvis billedkunstner og tekstildesigner. Derudover er Thomas også del af udstillingsstedet Atelier 59, hvor han er med til at finde kunstnere til de løbende udstillinger. Gennemstrømningen af kunst kan også ses i hjemmet, hvor egne og venners værker fylder væggene.

– Udover det rent praktiske, ser jeg som billedkunstner grundlæggende vores hjem som en komposition, hvor mine og andres billeder arbejder sammen med møblernes linjer. Af samme årsag har vi malet vores gulv i en neutral grå tone, så kunsten og farverne træder tydeligere frem. Vores indretning betyder meget for os. Men vi betragter os ikke som materialister. Om det er et bestemt design, vi bor med, interesserer os ikke. Det, der afgør vores valg, er kvalitet. Maria er tekstildesigner, så derfor har vi begge en faglighed, som betyder, at vi har stor respekt for det visuelle og materialerne, forklarer Thomas.

Med tiden har parrets hjem været igennem en længere udvikling. Inspirationen til indretningen henter de i lokalområdet eller gennem deres arbejde. Ro er dog et af de gennemgående træk.

– Egentlig startede vi mere enkelt og funktionelt ud, til nu at orientere os mod en mere spraglet stil. At bo med en kombination af farver og næsten minimalistisk enkelhed giver en utrolig ro, og den fornemmelse har vi forsøgt at bevare ved at skabe plads om vores møbler. Samtidig havde vi brug for mere liv, som billeder, farver og møbler giver. Vi færdes i et område med meget liv og nye tendenser, som vi samler op. Og som producerende kunstner er det under alle omstændigheder svært at begrænse sig, når det handler om at hente visuel inspiration i det daglige.

Interiøret og indretningen er på mange måder intuitiv, spontan og tilfældig – og så alligevel ikke. For det er tydeligt, at parrets vægt på holdbarhed spiller ind på alle deres valg. Ikke mindst har møblernes historie og den måde, de har fået dem på også en særlig betydning.

– Vi er nået til et punkt i vores indretning, hvor det mest handler om, hvilke blomster der skal være i vaserne, for vi synes faktisk ikke, at vi kan proppe mere ind. At kunne genbruge de ting vi har i en ny sammenhæng, går vi højt op i. I stedet for at købe nyt, forsøger vi altid at give et møbel en anden funktion. Derfor nærer vi en stor kærlighed til vores ting, fordi vi har haft dem i mange år. Ofte er der også en historie med, fordi vi køber på loppemarkeder, genbrugs- og designbutikker i lokalområdet. Og har vi ikke kunnet finde det rigtige møbel, har vi selv designet det og fået Marias far, der er tømrer, til at lave det. Derfor er alt, hvad vi har, meget personligt.

SE OGSÅ på BoligLiv.dk: Bondegård i skandinavisk stil