Min mands ekskone ødelægger mit ægteskab

Foto: Getty Images Min mands ekskone fylder alt for meget i vores forhold, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min mands ekskone ødelægger mit ægteskab

Min mand har to sønner fra et tidligere forhold, men jeg føler, at min mands ekskone fylder alt for meget i vores forhold. Hun er konstant på krigsstien, og jeg føler, at vores ægteskab hænger i en tynd tråd, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om ekskone, som øddelægger ægteskab 

Jeg er en kvinde på 33, mor til to børn og gift med en mand, der har to sønner fra et tidligere forhold. Mine bonusbørns mor fylder desværre rigtig meget i vores forhold. Hun er på krigsstien konstant. Jeg får hug, og min mand får hug dagligt. Det er nu blevet så for meget, at jeg har forlangt, at han nu tager sig sammen og får sagt fra og fortæller hende, at hun ikke skal opføre sig, som hun gør. Det er nemlig lige nu, som om hendes ord er lov. Jeg har flere gange taget kontakt til hende for at få redt nogle af vores skænderier ud, men hun er helt urokkelig. Hun vil ikke videre. Det værste ved det her er, at det går ud over børnene. De har endelig fået øjnene op for, at jeg ikke er så slem, som deres mor går og siger. Men de er stadig påvirkede, da deres mor siger mange grimme ting om mig. 

LÆS OGSÅ: Min svigermor er ved at koste mig mit ægteskab

Den mindste spiller fodbold og spørger tit, om jeg kommer og ser ham. Det må jeg ikke for hans mor, så jeg føler, at jeg svigter ham, når jeg siger nej. Jeg har allermest lyst til at råbe, at hun ikke skal bestemme, men hun er jo drengenes mor. Lige nu føler jeg, at mit ægteskab hænger i en tynd tråd pga. hende. Hvad skal jeg stille op? 

Vibeke Dorph råder til at få fokus væk fra ekskone

Det er udfordrende at leve i en sammenbragt familie, men det er rigtig hårdt, når der er en aggressiv eks, der gør sit for at holde konfliktgryden i kog. Nu kender jeg ikke grunden til, hvorfor din mands ekskone er så konfliktskabende, så det problem kan jeg ikke hjælpe dig med, men jeg kan give dig et par gode råd til, hvordan du og din mand kan forsøge at holde hans eks mentalt fra døren. Lige nu har hun nemlig alt for stort held med sine provokationer: Du er vred og bebrejder din mand, at han ikke siger fra. Dermed er hendes mission lykkedes, for hun har sået splid ikke bare mellem jer og hende, men også mellem din mand og dig. 

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig kvalt i mit ægteskab

Mit første råd til dig er derfor, at du holder op med at bebrejde din mand. Det kan godt være, at han fremstår konfliktsky i dine øjne, men i sidste ende gør han, som han gør, fordi han vil sine børn det bedste, og det skal du respektere. Dernæst vil jeg også råde dig til at få fokus væk fra ekskonen. Hun næres af konflikter, så du belønner hende kun ved at gå ind i dem. Prøv i stedet at skærme jeres familie, når børnene er hos jer. Her er det jer, der bestemmer suverænt, og du er derfor i din gode ret til at følge din stedsøn til fodbold, det kan og skal hun ikke blande sig i. Men start med at hold op med at være aktiv deltager i de konflikter, hun skaber. For som sagt, så længe I spilder jeres tid på at skændes om og med hende, så har hun vundet en ækel sejr, og det skal hun da ikke have lov til.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Skilsmisse

610x200_woordy_knap2.jpeg