Svigermor ødelægger parforholdet

Foto: Getty Images Jeg overvejer at blive skilt fra min mand, fordi han ikke vil sige fra overfor sin stædige svigermor, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min svigermor er ved at koste mig mit ægteskab

Min mand vil ikke sige fra overfor sin mor, som gør fuldstændig, som det passer hende, når det gælder vores børn. Det har resulteret i store skænderier mellem min mand og jeg, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om svigerfamilie og store skænderier

Jeg har været sammen med min mand i 20 år, sammen har vi tre nu store børn. Min mand og jeg mødte hinanden meget tidligt i vores ungdom, og i starten blev jeg taget godt imod af hans forældre.

LÆS OGSÅ: Jeg er bange for min svigermor

Det ændrede sig desværre, da vi fik børn, og i dag er mit forhold til især min svigermor meget anstrengt. Sagen er nemlig den, at min svigermor aldrig har overholdt de regler, som særligt jeg ønskede gjaldt for vores børn. Derfor er det i tidens løb ofte endt med store skænderier mellem mig og min mand efter hvert familiebesøg, da han aldrig har turdet sige fra over for sin mor, der altid har gjort præcis, som hun har lyst til. Selv i dag lytter hun ikke til mig, når jeg siger fra. Hun gør, som det passer hende, og ingen i familien bakker mig op.

Jeg er derfor begyndt at holde mine svigerforældre på afstand og tager blot til familie-sammenkomster for mine børns skyld. Min mand vil stadigvæk ikke sige fra over for sin mor, og jeg føler mig fuldstændig alene, når jeg gør det og ikke får nogen støtte fra nogen. De seneste år har jeg haft lyst til at blive skilt fra min mand, hvilket jeg har forsøgt at sige til ham mange gange, men han vil ikke skilles, og jeg er bange for, at en skilsmisse vil gå hårdt ud over vores børn. Derudover rækker min økonomi ikke til at kunne flytte nogen steder hen alene, så jeg er mildest talt låst fast i et usundt ægteskab og en svigerfamilie, som jeg gerne vil væk fra.

Vibeke Dorph om ansvar og egne regler

Jeg kan godt forstå, at du føler dig provokeret af din svigermor, men hvor synes jeg, det vil være synd, hvis hendes dårlige opførsel ligefrem skulle få lov til at ødelægge dit ægteskab. For det kan jo forholde sig sådan, at din mand slet ikke er så opmærksom på den konflikt om børnene, der kører mellem dig og din svigermor. Det kunne jo godt lyde til, at det er sådan, han har det, og derfor synes jeg, at du skal prøve at blande ham udenom og se i øjnene, at er det her et problem for dig, så har du også selv ansvaret for at få det løst.

Nu har jeg altid haft den regel, at det er mig, der bestemmer over egne børn hjemme hos mig selv, mens jeg har affundet mig med, at folk gør tingene anderledes, når jeg er hos dem. Det er da ikke sikkert, at jeg altid har syntes, at min datter behøvede en kanelsnegl til morgenmad hver morgen i sin ferie, men har dem, jeg har været hos, ment noget andet, så har jeg affundet mig med det. Af den vej har jeg undslået mig for en masse bøvl i tidernes løb, og det er jeg kun taknemmelig for.

LÆS OGSÅ: Min svigermor vil presse os til at flytte til Jylland

Derfor tænker jeg, at du også kunne have glæde af at lade være med at have så meget fokus på, hvordan din svigermor er over for dine børn, når I er hos dem. Oplever din svigermor, at hun får lov til at være sammen med sine børnebørn på sin egen måde uden din indblanding, så holder hun nok også op med at hele tiden at skulle prøve dine grænser af. Kort sagt, holder du op med at gøre det her til et problem, så ender hun med at gøre det samme. Nu skriver du også, at dine børn er ved at være store, så problemet har en udløbsdato. Så hold ud og ton ned, i stedet for at lade problemet vokse sig større, end det fortjener.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Familieliv

610x200_woordy_knap2.jpeg