Camilla Miehe-Renard
Foto: Per Arnesen/TV2

Camilla Miehe-Renard

"Hvert år bliver jeg en smule tykkere, en smule lavere og en smule mere rynket. Men også sjovere, klogere og mere bevidst"

TV-vært Camilla Miehe-Renard om ikke at have nogen laster, om sommerferier fyldt med tæger og snavs, og om at være stolt over at have stiftet familie.

Hvis du kunne vælge frit, hvem ville du så helst til­bringe en dag sammen med?
– Obama. Jeg ville ­fortælle ham, hvorfor han er det ­cooleste statsoverhoved ever. Og så skulle vi både synge og danse for at fejre, at han nu kan få sig et liv efter alle de sindssyge år i The White House. Og Michelle må gerne være med.

Hvad er din største ­succesoplevelse indtil nu?
– At jeg er gift og mor. Jeg har aldrig været i tvivl om, at hvis jeg arbejdede hårdt nok og seriøst nok, skulle jeg nok nå mine faglige mål – men jeg har godt nok været meget i tvivl om, hvor jeg ville ende rent privat. Det har alle, der kender mig i øvrigt også.

Hvordan ældes man med ynde?
– Du retter ryggen og bærer dig selv med stolthed. For hvert år bliver jeg muligvis en smule tykkere, en smule lavere og en smule mere rynket. Men jeg bliver sgu også klogere, sjovere og mere bevidst om, hvad der giver mit liv værdi. Så bare drop det der alderstyranni. Spis ordentligt og træn fornuftigt – ikke for at holde dig ung og slank (for så har du alligevel tabt på forhånd) – men for at holde dig stærk og rask. Og så nyd for hulan den tid, du er her!

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?
– At jeg er vigtig. At jeg gør en forskel. Den grundfølelse har ændret mit liv radikalt. Det handler ikke om at være en kæmpe blærerøv – "uh, se mig, hele verden roterer omkring mig" – det handler bare om at forstå, at vi hver især bidrager med noget unikt. Noget som verden forhåbentlig bliver lidt bedre af.

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse fra din barndom?
– Det er vores sommerferier i Ræveskiftet (et fond-ejet sted, som skuespillere og andre kunstnere kan leje meget billigt lige uden for Hornbæk). Toilettet var en tønde i et skur, som skulle tømmes og graves ned i skoven med jævne mellemrum, vandet – iskoldt grundvand – fik vi fra en pumpe udenfor, og varmen fik vi fra husets enlige brændeovn. Vi unger var ude hele dagen, kun afbrudt af en daglig cykeltur til stranden og en ugentlig tur til havnen, hvor man kunne få et bad for en 10´er. Vi var møgbeskidte og fulde af tæger. Jeg elskede de sommerferier!

LÆS OGSÅ: Marie Bach Hansen: “Livet ville være lidt lettere, hvis man aldrig tvivlede på sig selv”

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?
– At jeg er udadvendt. Jeg ved godt, det er lidt af en ­kliché, men det er ikke desto ­mindre sandt; jeg er et introvert menneske. Jeg har ingen problemer med at stå på en scene foran flere tusinde mennesker, men så snart jeg skal ud og mingle og ­small­talke bagefter, får jeg nærmest dødsangst.

Færdiggør sætningen: Jeg kunne aldrig finde på, at...
– Gøre nogen fortræd med ­vilje. Med mindre de har fortjent det!

Hvad er din største last?
– Jeg synes ikke selv, jeg har nogen laster. Men hvis vi snakker om at gøre ting, der ikke er 100 % hensigtsmæssige for min krop, så har jeg mange. Jeg elsker en god burger med hjemmelavede fritter, alt der involverer is, caramel, chokolade og lakrids – og så the occasional martini espresso. Så deeeet...

Hvis du fik 10.000 kroner i hånden lige nu. Hvad ville du så bruge dem på?
– Jeg burde jo nok sige noget velgørenhed, men sandheden er, at jeg trænger psykopa­tagtigt meget til en weekend med noget sol på næsen. Så du ­ville nok se mig på et fly om 5 minutter.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss: ”Jeg kastede op, fordi jeg simpelthen ikke kunne rumme mere”

LÆS OGSÅ: Stephania Potalivo: "Jeg blev mobbet af dem, der var misundelige"

LÆS OGSÅ: Mette Horn: “Jeg går stadig og venter på, at en voksen tager over, når jeg mister overblikket”

Camilla Miehe-Renard, 51

Tv-vært og aktuel på TV2 Charlie som vært for programmet "Dobbeltgænger". Bor i Charlottenlund og er gift med Nicolai. Sammen har de Sophy på 12 og hunden Laya.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Interview