Kost træthed
Foto: Alamy

Kost træthed

Disse fødevarer får dig til at se træt ud

Vi ved godt, at vi skal afholde os fra at ryge og nok også huske at rense vores hud morgen og aften, hvis vi vil gøre os forhåbninger om, at noget som helst i ansigtet skal stråle, når vi når en vis alder.

Men det er ikke kun røg og makeup, der er syndere, når det kommer til hvor medtaget og mat du ser ud. Din kost har også en del at skulle have sagt, og her taler vi ikke kun om de mineraler og vitaminer, du skal have gennem kosten. Nogle fødevarer virker som gift for et friskt udtryk. Det har sundhedsmagasinet Women's Health skrevet om. De har indkredset det til 10 fødevarer.

Salt
Blandt andet er salt en skurk. Selvom salt i kosten kan være nødvendig, så er der ofte tilsat langt over det anbefalede i forproducerede fødevarer som eksempelvis fedtfattigt kødpålæg og færdigretter. Salt dehydrerer huden og får dig til at se mere træt ud, end du måske føler dig. Gå efter produkter med lavt saltindhold og vælg produkter, der er krydret med andre ting, lyder opfordringen fra helsemagasinet.

Sødt
Ud over salt er et andet hvidt smagsstof også ildeset, hvis du gerne vil se så frisk ud som muligt. Det er nemlig sukker. Sukkeret får insulinproduktionen til at stige drastisk, hvorefter det falder pludseligt. Det gør dig træt og får desuden poserne under øjnene til at blive tydeligere. Det oplagte råd fra Women's Health er naturligvis at undgå sukker eller holde dig til meget små serveringer.

Desværre hjælper det ifølge helsemagasinet ikke, at hoppe om bord i light-produkter, hvor der er tilsat sødemidler frem for sukker. Ét af disse sødemidler er ofte aspartam, som kan få dig til at se endnu mere træt ud end sukker og desuden øger trangen til rigtig sukker. Vælg i stedet fødevarer med naturligt sukker som eksempelvis frugt.

Se resten af listen her.

Kilder: Women's Health, Hjerteforeningen,

LÆS OGSÅ: Spis dig til en sund hud

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed