Gertrud Højlund

Foto: Sara Skytte Gertrud Højlund har aldrig haft det nemt ved parforholdet. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Gertrud Højlund: ”Parforhold er svære for mig”

Tv-værten Gertrud Højlund har svært ved at finde kærligheden i parforholdet, men har i stedet fundet den blandt sine veninder. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Kærlighed er ikke kun et spørgsmål om, hvem man er i et forhold med.

Det er et spørgsmål om, hvem man skal følges gennem livet med.

Det mener den kendte TV2 News-vært Gertrud Højlund, der ikke har haft let ved at finde kærligheden i parforholdet, men i stedet har fundet den blandt veninder.

”Parforhold er svære for mig, og det er sket, at nogen har fundet vej til mit hjerte for derefter at lede efter udgangen igen. Men heldigvis har jeg så de lange venskaber med kvinder. Kvinder er gode til at tale sammen, dyrke relationen og udfordre hinanden. Det er ikke en flok rygklappere, jeg omgiver mig med, de kan derimod godt sige: ”Hey, det du gør, minder om noget, vi har set før, måske skulle du overveje…”,” siger hun i denne uges Hendes Verden.

Gertrud Højlund er 39 år og blev i december 2019 single, da kæresten Jesper Bo Nielsen forlod hende efter tre år.

Det sted, tv-værten står i dag, har givet anledning til ”at gå sig selv og sine relationer i sømmene”, siger hun til Hendes Verden.

”Jeg tror, at alle mennesker over 35 år skal tale med en psykolog, og det gør jeg også. Ikke kun når der er krise,” siger hun og tilføjer:

”Man kan sammenligne menneskelivet med The Big Bang. Når man er ung, svæver stjernestøvet rundt i løs konstellation. Men her på livets midtbane, er det begyndt at sætte sig sammen, og man kan godt spørge sig selv, om det er på den mest fordelagtige måde, eller om det kunne sidde sammen på en anden måde. Inden det størkner totalt, skal man lige have et eftersyn.”

Læs hele interviewet med Gertrud Højlund i denne uges Hendes Verden, hvor hun også taler om sorgen over sin afdøde far og om at vokse op i en søskendeflok på fem piger.  

Om Gertrud Thisted Højlund, 39 år

  • Vokset op i Ry som den midterste af fem piger
  • Datter af højskoleforstander og forsamlingshusvært Niels Højlund, der døde i 2014
  • Klummeskribent, radiovært og tilrettelægger, inden hun blev vært på TV2 News
  • Har også haft tjanser på Go’ Aften Live. Vært på programmet Højlunds Forsamlingshus, som blev genoplivet under valgkampen i 2019.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Veninder og Kendte