Hans Pilgaard
SPONSORERET indhold

Hans Pilgaard: Her er mit bedste råd mod kærestesorger

Tv-vært Hans Pilgaard om at ligne George Clooney, om at elske pizza og marcipan og om at lære af livets nedture.

Af: Julie Dorthea Bøge Foto: Petra Kleis
20. feb. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvornår græd du sidst?

– I slutningen af sidste år var jeg med min kæreste i Iran, og så kom jeg til at tænke på min mor. Hun var typen, der godt kunne lide at køre bag på min fars scooter med tørklæde på, og så elskede hun persiske tæpper, smykker og smykkeskrin. På et tidspunkt sad min kæreste og jeg et sted, hvor der blev spillet en melodi, som fik mig til at trille en stille tåre, fordi den mindede mig om hende. En stille, sorgfuld stund, hvor jeg savnede min mor.

Hvad er det sjoveste kompliment, du har fået?

– Der var engang en mand, der fortalte mig, at jeg lignede George Clooney. Selvom han var fuld, var jeg ligeglad, for det bliver da ikke bedre? Det lappede jeg da bare i mig, til trods for at det er langt fra virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Christopher Læssø: "Jeg fik nok min datter, før jeg var klar"

Hvilken rejse ville du aldrig tage på igen?

– Indien er bare ikke mig, og det er jeg egentlig lidt rystet over, fordi jeg havde glædet mig meget til det. Jeg var der i seks dage, tre forskellige steder, og jeg syntes, at der var meget forurenet. Der var intet, jeg kunne spise, for så skulle jeg ligge på langs med en tønde under mig i flere uger. Det har pint mig, at folk, jeg holder af, synes, at Indien er noget af det mest fantastiske – jeg fatter det ikke. Faktisk svarer det til, at man har set en film, som alle mener er genial, men som man selv synes er noget lort.

Hvilke vendinger bruger du lidt for ofte?

– ”Nu skal jeg sgu tabe de fem kilo”. Det hører jeg mig selv sige alt for ofte.

Hvad er din største last?

– Jeg elsker god mad og drinks – alt for mange af de gode ting som sushi, æbleflæsk, pizza og marcipan. Squash og broccoli siger mig ikke det store, jeg spiser det kun, fordi det er sundt.

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?

– Jeg har fundet ud af, at jeg kan holde til mere, end jeg tror. Siden jeg var en lille dreng, har jeg været i tvivl om, hvorvidt jeg var god nok, men jeg har altid haft et godt selvværd, dog knap så meget selvtillid. Og så har jeg lært, at jeg er okay til trods for de fejl og mangler, der er.

LÆS OGSÅ: Dejan Cukic mødte sin kone som 11-årig: "Jeg har holdt fast i min kvinde"

Hvad er dit livs største nedtur?

– For mig var det at få kræft og blive skilt – to svære perioder i mit liv. Men jeg synes, at det er sindssygt vigtigt at understrege, at selvom det var enormt hårdt, så var skilsmissen det rigtige. At nogen siger til dig, at du kan risikere at dø ... Så bliver det ikke værre. Selvom jeg ikke ønsker for nogen, at de skal opleve at have kræft, så kan man jo godt omfavne noget af det, man lærer ved at gennemgå det. Nedture kommer man igennem.

Jeg bliver upopulær, når jeg siger det, men jeg synes …

– ...at hele bølgen af politisk korrekthed, som skyller indover os om minoriteter, der bliver udsat for fysiske og verbale overgreb, tromler os ned. Folk er uskyldige, indtil det modsatte er bevist. Folk, der krænker, skal stoppes og straffes, men det er også vigtigt, at man ikke bare råber ”skyldig”, hvis det er rygter. Når jeg har blandet mig i debatten (MeToo, red.), så kommer folk straks efter én for at have en holdning. Folkedomstolen er hård, og det hele bliver så sort-hvidt, at vi glemmer at lytte til hinanden.

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?

– Det handler om at gå igennem det og ikke undgå det, og så er det et spørgsmål om at stå ved sig selv. Det er fandeme bedre at bryde op og finde én, der vil have dig betingelsesløst, end at blive i noget, der ikke er rigtigt for den ene part. De fleste mennesker forlader jo hinanden, fordi de ikke er det rigtige sted. Nogle kriser skal man igennem for at komme klogere, stærkere og bedre ud på den anden side. Rustet til et liv, der både giver, tager, slår og forkæler.

Anbefalet til dig