Portræt af Janni Ree

Foto: Sara Skytte

Janni Ree: Det var svært for mine børn at se deres mor stå med brysterne helt skubbet op

Selvom 48-årige Janni Ree ikke fortryder sin fortid som Oddset-pige, har hun oplevet, at det til tider har været svært for hendes børn at se deres mor være et sexsymbol. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

De fleste danskere husker nok den orange Oddset-reklame med en storbarmet blondine, der med hovedet på skrå stillede dumme spørgsmål til sportgrene, mens sloganet konstaterede: ”Der er så meget kvinder ikke forstår”.

Kvinden var den dengang 30-årige Janni Ree. Da hun sagde ja til at være frontfigur i reklamerne, vidste hun ikke, at kampagnen skulle gøre hende kendt i hele Danmark.

Hun havde forinden opgivet en modelkarriere for at gå hjemme med sine to børn, men en dag fik hun tilbudt jobbet som ”Oddset-Janni”, og hun valgte at springe ud i det. Selv syntes Janni Ree, at det var en humoristisk kampagne, men det var ikke altid sjovt for hendes børn – især hendes søn blev hårdt ramt, fortæller hun i et ærligt interview i denne uges Hendes Verden, der er på gaden mandag.

- Jeg anede ikke, det var så omfattende, som det blev. Det skete gradvist, og jeg havde aldrig et problem med det. Mine børn havde det vist værre, når de så deres mor stå med brysterne skubbet helt op. Min søn blev drillet med, at hans mor var sexsymbol, fortæller Janni Ree.

Men sexsymbolet var ikke den person, Janni var i virkeligheden. Når hun afleverede sine børn i skole og børnehave, var hun først og fremmest en mor ligesom alle andre. Faktisk var rollen så langt fra Janni selv, at pædagogerne i hendes datters børnehave ikke genkendte, at det var hende, der var Oddset-Janni.

- Engang var min datter på tur med sin børnehave, da hun så mig på en plakat og sagde: ”Der er min mor”, men pædagogerne troede ikke på hende, så de sagde: ”Du må ikke lyve”. Det var jo ikke sådan, de så mig, når jeg afleverede hende om morgenen, siger den 48-årige eksmodel.

I dag er Janni kendt for meget andet end at være Oddset-pige. Hun har blandt andet lavet tv-programmet ”Janni og Karsten” sammen med sin mand, milliardæren Kasten Ree, hvor danskerne får et indblik i deres liv, og for tiden medvirker hun i reality-serien ”Forsidefruer”.

Læs hele interviewet med Janni Ree i denne uges Hendes Verden, hvor hun blandt andet fortæller om forholdet til rigmanden Karsten Ree, om sin tid i fængsel og om sorgen ved at miste sin far.

Janni Ree, 48 år

  • Blev kendt som Oddset-pigen i Danske Spils kampagne.
  • Uddannet kosmetolog og har boet en årrække i USA, hvor hun også arbejdede som model.
  • I 2013 blev hun fængslet for at have franarret en mand en mindre formue.
  • Mor til to voksne børn og har desuden et lille barnebarn.
  • Gift med Karsten Ree, manden bag Den Blå Avis, som han i 2008 solgte til amerikanske eBay for 2,1 milliarder kroner. Parret bor i Vedbæk nord for København.
  • I dag en af frontfigurerne i TV3’s serie Forsidefruer og medvirkede desuden i realityshowet Divaer i junglen, som løb over skærmen i foråret.
  • Udgav sidste år bogen Golddigger – I think not om sit liv, ligesom hun blogger på www.janniree.dk.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview og Forældre