Stéphanie Surrugue om ferie
Foto: Franne Voigt

Stéphanie Surrugue om ferie

"Jeg er simpelthen ikke et sommerhus - menneske"

Vært og redaktionschef på "kulturen på NEWS", Stéphanie Surrugue er vokset op med årlige bilferier til familien i Frankrig. Det har givet visse komplikation i forhold til den danske sommer.

– Der bliver jeg bare nødt til at sige, at det med at havne 14 dage i et sommerhus i Danmark i regnvejr... Jeg har det ikke i mig! Jeg kan ikke synes, det er hyggeligt. Jeg er helt med på, at nogle mennesker har det sådan: Nå, men så tager vi gummistøvler på og spiller en masse brætspil. Jeg kan ikke. Jeg bliver helt grådlabil. Jeg har det sådan: Det er jo sommer! Vi skal ud. Vi skal opleve ting og sager, og det der efterårsagtige hygge midt om sommeren... Jeg kan det ikke. Jeg er simpelthen ikke et sommerhusmenneske. Jeg har prøvet. For mig ligner det til forveksling hverdag. Der skal købes ind, laves mad, gøres rent.

Derfor planlægger Stéphanie Surrugue da også et escape til Frankrig, hvor hun har en masse familie og hvor hendes mor i den grad sørger for at gøre livet let for sin datter.

– Det er bare noget andet. Og nu indrømmer jeg lige noget: Jeg bliver jo forkælet, når jeg er i Frankrig. Det kan godt være, jeg er 36 år, men når jeg kommer til Frankrig, er det sådan noget med, at min mor spørger på forhånd, hvad jeg gerne vil have at spise. Og min mor laver fantastisk mad. Så jeg slipper nok lidt billigere dernede, og så er det bare også noget andet, når solen skinner, og man kører ned og køber friske grøntsager på markedet i stedet for at stå i Brugsen i gråvejr. Ja, undskyld!

Læs hele interviewet med Stéphanie Surrugue i dennes uges ALT for damerne (nr. 29/2013), hvor hun blandt andet fortæller om sin bedste ferieflirt og hvad hun skal læse i skyggen.

LÆS OGSÅ: Anne Glad: Kan du gætte min ferietype?

Fakta

Stéphanie Surrugue, 36, journalist,
vært og redaktionschef på "Kulturen på
NEWS". Forfatter til bl.a. bogen "Enegænger
– portræt af en prins".
✚ Aktuel som udsendt for TV2, hvor hun har
dækket Tour de France nr. 100 fra et mobilt
studie i Frankrig.
✚ Opvokset i Hvidovre med fransk far og
dansk mor. Har en 12 år ældre søster. Single.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview