Johanne Schmidt-Nielsen
SPONSORERET indhold

”Ingen bør i virkeligheden træffe store beslutninger, når de er forelskede”

Det hele gik hurtigt, da Johanne Schmidt-Nielsen mødte sin kæreste, Casper Hyldekvist. Så hurtigt, at hun i starten overdrev med, hvor lang tid de havde kendt hinanden. Heldigvis har hun ikke fortrudt, fortæller hun til Hendes Verden.

Af:: Marie Varming og Julie Bruun Lund Foto: Jonathan Damslund
12. feb. 2024 | Livsstil | Hendes Verden

Tidligere politisk ordfører for Enhedslisten og i dag generalsekretær for Red Barnet, Johanne Schmidt-Nielsen, mødte sin mand, Casper Hyldekvist, til en middag – og bare tre måneder senere flyttede parret sammen.

”I starten overdrev jeg hvor længe, vi havde kendt hinanden, fordi det lød så uansvarligt. Ingen bør i virkeligheden træffe store beslutninger, når de er forelskede, men jeg har ikke fortrudt,” fortæller Johanne Schmidt-Nielsen i denne uges udgave af Hendes Verden.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Det var i 2016, parret mødte hinanden, og to år efter fik de deres første barn sammen. Da var Johanne Schmidt-Nielsen 34 år og stadig aktiv inden for politik. Men efter at have været tilbage i to måneder efter sin barselsorlov, blev der udskrevet valg, og hun stoppede i Folketinget.

”Der var mit liv forandret. Det lyder banalt, men pludselig var der noget, der var vigtigere end mig selv: At mit barn har det godt. For nogen er det en stor omvæltning at få et barn, men jeg havde fået en lille forsmag på det, fordi Casper havde to søde børn i forvejen, så jeg havde prøvet at være på Aula og smøre tier-mad. For mange er det et tab af frihed at blive forældre, men jeg havde levet et udadvendt liv i mange år, og jeg var klar til at rette mit fokus indad,” fortæller hun.

Læs også

Balancegang

Med fire børn, hvoraf to af dem er bonusbørn, og et fuldtidsjob, der kræver en hel del opmærksomhed, river Johanne Schmidt-Nielsen sig dagligt i håret over at få det hele til at hænge sammen. Og hun fyldes af præcis lige så meget skyld og skam som andre småbørnsforældre, der forsøger at få det hele til at gå op i en højere enhed. Men det får hende alligevel ikke til at stoppe i rollen om generalsekretær for Red Barnet. I hvert fald ikke lige foreløbigt.

”Jeg er glad for mit arbejde, for det er så meningsfuldt, jeg går på arbejde for at styrke det gode børneliv,” siger hun og fortsætter:

”Jeg har små børn og derfor også blodsmag i munden hver eftermiddag, når jeg cykler hjem til Valby for at hente dem i institution og være sammen med dem så meget som muligt. Jeg kan godt lege med tanken om at have et job, hvor jeg arbejder ganske få timer, men jeg er glad for at være en del af Red Barnet, og jeg ville sikkert blive en sur mor af at være hjemmegående.”

Læs hele interviewet med Johanne Schmidt-Nielsen i Hendes Verden, der er på gaden nu. Her fortæller hun om, hvordan det var kun at vokse op med sin mor i et bofællesskab, om det første møde hun havde med sin far som treårig – og om at blive politiker som 23-årig.

Anbefalet til dig