Jytte Vikkelsøe

Foto: Les Kaner "Det er en kæmpepræstation at rejse sig efter at have været lagt ned af stor smerte," fortæller Jytte Vikkelsøe.

Jytte Vikkelsøe: ”Det var et chok for os begge, at et brud blev den endelige løsning”

Det kom bag på parterapeut Jytte Vikkelsøe, at en skilsmisse for 20 år blev den endelige løsning på forholdet mellem hende og hendes mand. I denne uges ALT for damerne åbner hun op om tiden omkring skilsmissen, der førte til, at hun de efterfølgende 17 år bryggede på sin bestseller.

De elskede hinanden dybt og havde forelsket sig vildt i alt det, den anden havde, men alligevel gik det ikke mellem terapeutparret Jytte Vikkelsøe og hendes schweiziske mand. Vikkelsøe var knust over skilsmissen og forstod ikke, hvad der gik galt – så det brugte hun de næste 17 år på at finde ud af.

Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

”Vi vidste rigtig meget om hinanden, vi vidste rigtig meget om terapi, vi vidste rigtig meget om mennesker, vi vidste rigtig meget om parforhold i det hele taget. Alligevel smed vi til sidst håndklædet i ringen. Det var et chok for os begge, at et brud blev den endelige løsning,” fortæller parterapeuten, der sammen med vært Sara Bro hver uge svarer på kærlighedsspørgsmål i podcasten Hjerteflimmer for voksne.

”At gennemgå noget så smertefuldt, at føle sig så fortabt, som jeg gjorde lige efter skilsmissen, er ikke bare noget, man skal komme sig over. Det skal æres. Det skal bruges til noget. Det er en kæmpepræstation at rejse sig efter at have været lagt ned af stor smerte. Den her smerte skal ikke være for ingenting,” siger hun og fortæller videre, hvordan det blev startskuddet til 17 års research og bogskrivning.

Bogen

For efter skilsmissen viede Jytte Vikkelsøe sine dage til at heale sit eget sår ved at forstå, hvorfor det gik, som det gjorde. Hun stod op klokken 6 hver morgen, og stoppede først med at skrive, når hjernen ikke kunne mere.

”Jeg er typen, der nemmere kan give slip på smertefulde ting, hvis jeg forstår, hvad der gik galt. Så i et forsøg på at finde hoved og hale i det hele lagde jeg utallige ark papir ud på gulvet i to rækker,” fortæller hun til ugebladet og beskriver, hvordan den række var hans historie, den anden hendes.

”Det var det første, jeg kiggede på, når jeg stod op om morgenen, og det sidste, jeg kiggede på om aftenen, før jeg gik i seng. Hver dag flyttede jeg rundt på arkene på gulvet. Og pludselig en dag åbenbarede mønstret sig.”

Den åbenbaring blev godt 17 år efter til bogen Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte, som med det samme blev en bestseller. Læs mere om blandt andet dén, den ultimative kærlighedsnøgle og Jytte Vikkelsøes helt store kærlighedsmission i denne uges ALT for damerne.

Om Jytte Vikkelsøe

  • Ph.d. i psykologi
  • Forfatter til ”Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte” og ekspert i podcasten ”Hjerteflimmer”.
  • Hun er 72 år og bor alene i København.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte og Kvinder du skal kende

610x200_woordy_dmjpg.jpg