Hjemmets brevkasse
Foto: Getty Images Jeg har ingen fremtidsdrømme i mit liv, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Kære brevkasse: Hvordan forfølger man sine drømme, når man ingen har?

Jeg har ingen fremtidsdrømme og har en tendens til at isolere mig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til i Hjemmets brevkasse.

Hjemmets brevkasse 

Jeg er en kvinde i slutningen af 50'erne, mor til en søn, der er flyttet hjemmefra, og har længe tænkt over, hvad jeg skal stille op med mit liv. Jeg er gift og har et deltidsjob, men jeg har en tendens til at isolere mig, hvilket desværre ikke er blevet bedre med årene.

Jeg har haft en længere krise, som jeg kom igennem uden psykolog eller anden hjælp. Nu har jeg besluttet mig for, at der skal gøres noget ved mit liv. Spørgsmålet er bare, hvad jeg skal gøre for at få det bedre?

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Hvorfor skal jeg forsvare, at jeg bor alene?

Jeg har læst mange steder, at vejen til lykke ikke gøres uden, at man har et mål, eller nogle drømme, man kan forfølge. Mit problem er bare, at jeg ingen interesser har og slet ikke kan finde ud af, hvad jeg har lyst til.

Kan du give mig et vink til, hvordan man finder ud af, hvad man har lyst til med sit liv? Hvad man drømmer om eller føler en passion for? Hvordan forfølger man sine drømme, når man ingen har?

Vibeke Dorph svarer 

Uden du selv sikkert er klar over det endnu, er det da en helt vidunderlig situation, du har sat dig selv i. Du har truffet et valg om at gøre noget aktivt ved dit liv og skabe indhold i det. At du har truffet det valg, er et sundt tegn på, at du allerede er rigtig godt på vej videre.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Min drømmealtan er endt som et mareridt

Sæt dig ud i sommersolen og filosofér lidt over, hvad der interesserede dig i din ungdom, for det er ofte, når vi er unge, at vi tør dyrke os selv og vores interesser for så at lægge dem bag os, når arbejde og familie støder til.

Var du en læsehest? Holdt du af at danse, tegne eller male? Tænk over det og lad være med at bremse dig selv med alle mulige forbehold om, hvad du kan eller ikke kan, for det aner du intet om, før du har prøvet det.

Snart vælter det også ind med kataloger fra diverse aftenskoler. Studér dem og se, om du ikke her kan finde inspiration. Vælg så det kursus, du tænder mest på og tving dig selv til at tage af sted, når den tid kommer, og lad være med at give op, blot fordi den første spansktime eller kurset i thailandsk madlavning ikke lige går som forventet.

Nu skriver du, at du har været igennem en personlig krise. Måske ville det være oplagt for dig at dyrke den del af dig selv. Der findes masser af kurser, som beskæftiger sig med terapi og selvudvikling.

LÆS OGSÅ: Kære brevkasse: Jeg er blevet bange for at møde kærligheden

Både ånd og krop har godt af at blive passet og plejet, så overvej, om det måske ville være noget for dig at begynde på yoga, svømning eller en anden sportsgren, hvor du slår hjernen helt fra for i stedet at passe på dig selv og din krop.

Det vigtigste er, at du kommer op af stolen og ud i verden, for det er kun her, du for alvor vil finde ud af, hvad der tænder dig og dermed giver dit liv indhold og mening igen.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse