Se de bedste mad-Instagram'ere
SPONSORERET indhold

5 madglade du skal følge på Instagram

Sidder du også lækkersulten tilbage, når du har tjekket Instagram? I så fald er du ikke den eneste.

Af: Anja Tønning Foto: ALT for damerne
02. sep. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Jeg har den seneste tid bemærket en stærk trang til søde sager, når jeg scroller igennem mit feed på Instagram - ja selv en ostemad kan se indbydende ud! Og her taler jeg ikke om den der fesne ost i halvdårligt lys - jeg taler om en stor tendens på Instagram lige nu, med folk der seriøst er gode til at tage billeder og gøre deres mad kreativ.

Mit feed på Instagram har længe bugnet af hverdagsbilleder. Børn der leger, nyindkøbte sko, en tur i fitnesscentret - det er åbenbart stadig et hit, men ja, nu er det nyeste MAD. Flotte kvalitetsbilleder af mad.

Flotte billeder af god mad hitter
Alt for mange brugere på Instagram tager grimme billeder af deres aftensmad. Ja, jeg har sagt det før, billeder af bøf med sovs er grimme. Men det, der fascinerer mig i denne nye madtendens, er de brugere, som udelukkende tager billeder af mad - gode billeder - og de har tusindvis af følgere. Se f.eks. danske @mettelindgaard, som har næsten 36.000 followers! Billederne er taget med iPhone, stilen er enkel, og det æstetiske udtryk er gennemgående for alle billeder på profilen, hvor maden er det primære omdrejningspunkt.

Ofte er der med disse profiler tale om madbloggere, som har taget det visuelle medie til sig og forstår Instagrams præmisser i den enkle kommunikation gennem billeder. Tjek også @idafrosk, som har 240.000 followers (!!), hun er super kreativ og laver fine figurer ud af sin mad.

Disse profiler gør mig uden tvivl lækkersulten, men at de kan få en ostemad, et æble eller en kage til at fremstå som et kunstværk. Det, synes jeg altså, er imponerende!

Vær med på bølgen
Tjek et par af mine favoritter ud her og find inspiration til lidt kreativ madlavning derhjemme:

@anneauchocolat

@ditsen

@copenhagencakes

@mettelindgaard

@idafrosk


Klummen her er skrevet i samarbejde med min kollega Lina Søgaard Nielsen, rådgiver hos Seismonaut i København.

LÆS OGSÅ: Cupcaken er død - Her er din nye favoritspise