Brillekøb online
Foto: Alamy

Brillekøb online

Det skal du huske, når du køber briller online

Derkan væremange penge at spare ved at købe briller på nettet, men du skal gøre dit hjemmearbejde først, lyder rådet fra optiker Peter Hejnfelt fra online-brilleshoppen klartsyn.dki en pressemeddelelse med disse fem tip.

1. Indtast dine styrker korrekt
Hav din synsprøve eller recept ved hånden og sørg for at indtaste oplysningerne korrekt, når du bestiller dine briller. Jeg anbefaler, at de ikke er over to år gamle, for dit syn kan have ændret sig i mellemtiden. Det vigtigste er at få styrkerne korrekt, men også målet for afstanden mellem dine pupiller. På nogle brillesites f.eks. Klartsyn.dk kan man få målt sidstnævnte via en app, men et mål fra en fysisk måling er mere præcis. Send evt. din recept til webshoppen hvis du er i tvivl.

2. Kend din brillestørrelse
Hvis du bruger briller i forvejen, er det en god ide at kende de tre numre, der er på indersiden af den ene brillestang. Numrene indikerer bredde på glas, næsebro og stænger.  Ved at kende disse mål kan du få en ide om, hvilken størrelse dine nuværende briller har. På de fleste brillesites kan du se målene på de briller, du gerne vil købe, under ”specifications” eller ”detaljer” og sammenligne.

3. Vælg en webshop med hjemmeprøvning
Mange brillesites giver mulighed for at bestille adskillige par briller hjem gratis, så du kan prøve dem derhjemme og sende dem retur, du ikke vil have. Vælg også gerne et site, hvor du nemt kan komme i kontakt med kundeservice, hvis du har spørgsmål til din ordre. På nogle sites får du alle briller leveret med styrke første gang , så du kan bruge dem med det samme. På andre sites skal de først sendes retur, før der bliver monteret glas.

4. Køb ikke online, hvis du har progressive glas
Hvis du bruger progressive glas skal du henvende dig til en optiker, da de mål, man kan udregne online er for usikre at bruge. Ved progressive glas måler man, hvor pupillerne befinder sig i forhold til glassene, og er der bare 2 mm usikkerhed, så fungerer brillerne ikke. Det er også bedre at købe briller hos en optiker, hvis du har meget høje styrker eller et kompliceret syn.

5. Gå efter webshops med fair returbetingelser
Læs det med småt inden du bestiller, så du er sikker på, hvordan du står, hvis du vil returnere dit køb. Mange webshops lader dig returnere dine briller uden grund inden for 14 dage, mens andre er mere restriktive. Jeg har  set eksempler på sites, der tager meget høje fragt-og returpriser, så se dig godt for.

LÆS OGSÅ: Så lidt af dit tøj bruger du rent faktisk