Meghan Markle
SPONSORERET indhold

Fraskilt og feminist: 9 ting, du ikke vidste om prins Harrys forlovede

Bliv klogere på den amerikanske skuespiller Meghan Markle, der snart kan kalde dronning Elisabeth for familie. Den 19. maj skal hun giftes med britiske prins Harry.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
17. maj. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Hollywood kunne næsten ikke have skrevet et bedre plot: En succesfuld amerikansk skuespiller møder en britisk prins – og trods forhindringer overvinder deres kærlighed dem alle til sidst.

Efter halvandet år med et stormfuldt, men stærkt kærlighedsforhold, gav den 36-årige Suits-skuespiller Meghan Markle sit "ja" til den 33-årige prins Harry, da han friede til hende i starten af november. 

LÆS OGSÅ: Prinsesse Diana: William og Harry fortæller om deres mor

Stormfuldt, fordi medierne har kastet sig som gribbe over det unge par, hvilket blandt andet kom til udtryk i november 2016, da det britiske kongehus udsendte en pressemeddelelse, hvor de anklagede pressen for at udsætte Meghan Markle for chikane og derfor bad dem om at holde sig væk.

Stærkt, fordi de to alligevel har formået at holde sammen og altså nu skal giftes den 19. maj.

Men hvem er Meghan Markle? Mød det kommende medlem af det britiske kongehus her.

1. Hendes familie og baggrund

Meghan Markle blev født 1981 i Los Angeles i USA. Hendes mor, Doria Radlan, arbejdede engang som makeup-artist, men er i dag en yoga-elskende terapeut, mens hendes far, Thomas Markle, er filmfotograf.

Til Elle Magazine har hun fortalt:

– Min far er kaukasisk, og min mor er afroamerikansk. Jeg er halv sort og halv hvid (...) Jeg omfavner det i dag. (Dét) at sige, hvem jeg er, at dele hvor jeg er fra, at tale om min stolthed over at være en stærk, selvsikker mixed-race kvinde.

Meghan Markle og mor
Meghan Markle sammen med sin mor i september 2017 (Foto: Getty Images).

Via faren blev Meghan introduceret til livet på en tv-produktion, da han arbejdede på serier som Vore Værste År og Generel Hospital.

Hendes halvbror Thomas Markle Jr. har fortalt til Daily Mail, at faren kendte til datterens forhold med den britiske prins helt fra begyndelsen. For et halvt år siden mødtes de så i Toronto, som har været Meghans hjemby i forbindelse med optagelserne til Suits.

– Han er meget glad for Harry, og han er ekstremt stolt af hende. De har et fantastisk forhold, de er meget tætte og har altid været det, forklarede Meghans halvbror og understregede:

– Hun har altid været en prinsesse. Hun har altid gebærdet sig selv på det niveau fra dag ét.

2. Hun har læst Internationale Studier på universitet

Prins Harry er kendt for at rejse verden rundt og bidrage til velgørende arbejde. Kampen for at støtte verdens svageste deler han med sin forlovede. Meghan Markle har nemlig en bachelorgrad i Teater- og Internationale Studier fra Northwestern University i Chicago, der blandt andet omfattede en praktikplads på den amerikanske ambassade i Buenos Aires.

I dag er hun ambassadør for "World Vision Canada", hvor hun har været i Rwanda for at fremme organisationens kampagne for rent drikkevand. Hun har også besøgt Afghanistan for at støtte amerikanske styrker og deres familier, og i 2014 var hun involveret i en FN-kampagne for at fremme ligestilling mellem mænd og kvinder. Hun er nemlig erklæret feminist.

Til Elle Magazine forklarede hun i 2016:

– Der er en myte om, at dem, der laver humanitært arbejde, har en frelser-mentalitet, men det går begge veje.

3. Rollen i Suits

Meghan Markle er bedst kendt for sin rolle i den amerikanske dramaserie Suits, hvor hun siden 2011 har spillet den hårdtarbejdende jurastuderende Rachel Zane. Men faktisk har hun en hel del mindre roller på sit CV, før hun fik det store gennembrud.

Hun startede i en mindre rolle i sæbeoperaen General Hospital (jep, den serie, som hendes far var kameramand på). Siden gik det stødt fremad med blandt andet en rolle som Veronica Perez i hit-serien CSI: New York, ligesom hun medvirkede i to afsnit af 90210.

I forbindelse med sin forlovelse til prins Harry har hun dog meldt producerne af Suits, at hun ikke er med, når 8. sæson starter op i 2018.

Meghan Markle nåede at medvirke i 103 afsnit af hit-serien Suits (Foto: Getty Images).

4. Hun er et madøre

Da Meghan Markles Instragram-profil stadig eksisterede (hun slettede den efter offentliggørelsen af den royale forlovelse) var det helt tydeligt, at hun - foruden inspirerende citater og nuttede billeder af sine hunde - nærer en stor kærlighed til alt, hvad der hedder mad.

Meghan Markle postede både billeder af den mad, hun selv lavede, men også den mad, hun indtog på sine mange rejser rundt om i verden.

Faktisk er hendes madglæde så stor, at den endda blev skrevet ind som et karaktertræk i hendes rolle i serien Suits. En kvinde lige efter vores hjerte!

5. Hun har adopteret to hunde

Og lad os da lige dvæle lidt mere ved Meghan Markles hundeglæde også - for her kan selv prins Harry faktisk få kamp til stregen. 

De to hunde, Bogart og Guy, kalder skuespilleren nemlig selv for "sin kærlighed", og hun er stor fortaler for, at man vælger en herreløs hund fra et dyreinternat, hvis man er på udkig efter en "menneskets bedste ven" i sit liv.

6. Hun var den mest googlede skuespiller i 2016 

Ja, vi har nok på fornemmelsen hvorfor: Når man dater en af verdens mest ombejlede prinser, så vil folk gerne vide mere om dig!

Således tastede folk verden over Meghan Markles navn ind så mange gange i Googles søgefelt, at hun "slog" navne som den kommende Tomb Raider-hovedrolle Alicia Vikander, franske Marion Cotillard (der blev ramt af rygtet om, at hun skulle have haft en affære med Brad Pitt) og den dengang 12-årige Millie Bobby Brown, der spiller Eleven i kult-serien Stranger Things.


(Getty Images).

7. Hun har været gift før

Vi har alle en fortid og fred være med det. I Meghan Markles tilfælde blev hun i 2011 gift med Trevor Engelson, som hun på det tidspunkt havde været kæreste med i syv år. Parret blev viet på Jamaica, men de blev separeret i 2013, skriver The Sun

Meghan med sin dengang ægtemand, Trevor Engelson, i oktober 2011 kort tid før, de gik fra hinanden (Foto Getty Images).

8. Sådan mødte Harry sin Meghan

Hvordan møder man lige en prins? Tja, i det her tilfælde var det faktisk på en ret "almindelig" måde, som de fleste af os nok kan relatere til; nemlig gennem en god, fælles ven.

Meghan Markles bedste ven, Markus Anderson, som hun ofte refererer til på sociale medier som sin "partner in crime", har nemlig arbejdet sig op fra tjener på de allermest eksklusive klubber i London til at blive chef. Da han flyttede til Toronto, mødte han Suits-skuespilleren, og de to blev hurtigt tætte venner.

Men til det perfekte match: Markus Anderson kender nemlig også den britiske prins fra sine London-dage, og da Harry ifølge Us Weekly i oktober 2016 besøgte byen for at promovere "Invictus Games", introducerede deres fælles ven dem for hinanden – og resten er historie, som man siger.

(Foto: Getty Images)

9. Harrys familie er vilde med deres nye svigerdatter

Når man er født ind i det britiske kongehus, er der en streng kongelig protokol, der betyder, at prinsen faktisk også skal bede dronning Elisabeth om tilladelse, inden han må gifte sig med skuespillerinden.

Men heldigvis har den 36-årige skuespiller også vundet hjerterne hos den øverste britiske monark.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Diana: William og Harry fortæller om deres mor

I en erklæring meddelte hun og hertugen af Edinburgh, at de "er glade for parret og ønsker dem al lykke".

Harry's far, prins Charles, sagde også i forbindelse med offentliggørelsen af forlovelsen, at han var "begejstret" og "meget glad faktisk", skriver The Sun

De første officielle billeder af det nyforlovede viser et forelsket og smilende par, der endelig fuldt ud kan vise deres kærlighed til hinanden for hele verden. 

Det nyforlovede par mødte verdens medier på Kensington Palace 27. november 2017 (Foto: Getty Images)

Anbefalet til dig