Prinsesse Diana og ny dokumentar
SPONSORERET indhold

William og Harry afslører for første gang: 5 ting, du ikke vidste om vores elskede mor

Prinsesse Dianas to sønner, William og Harry, fortæller i ny dokumentar for første og eneste gang om ukendte sider af deres mor og om sorgen efter hendes død.

Af:: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
24. jul. 2017 | Livsstil

Vidste du, at prinsesse Diana elskede at lave sjov med sine to sønner og gøre dem røde i hovederne? At prinserne inderligt fortryder den sidste samtale med deres mor? Eller at prins William gør alt for at holde mindet om hende i live over for sine to børn?

Storbritanniens prins William og prins Harry har kun ved få lejligheder omtalt tabet af deres mor, som de mistede i en tragisk trafikulykke i 1997, da de var henholdsvis 15 og 12 år gamle.

Men de har nu valgt at åbne op for deres side af historien i dokumentaren "Diana, Our Mother: Her Life and Legacy", skriver The Guardian. På dansk har den fået titlen "Diana - sønnernes historie", hvor den vises på DR.

Her fortæller de åbenhjertigt om deres sorg og om ukendte sider af deres mor. Ifølge prinserne bliver det den eneste gang, de vil stille op til denne type interview, men at det føles rigtigt nu, og de håber, at det vil minde alle - også de unge, som ikke er vokset op med Diana - om prinsessens humor, varme og mange bedrifter.

Vi har samlet fem åbenhjertige fem ting, som prinserne afslører om deres mor og deres liv:

1. Prinserne fortryder den sidste samtale med deres mor

De to prinser snakkede med deres mor den dag, ulykken skete. Hun ringede til dem, og den dag i dag angrer de to brødre, at deres sidste samtale med deres mor var en kort telefonsamtale, som de hurtig afsluttede, fordi de gerne ville tilbage og lege med deres fætre.

- Harry og jeg blev bare ved med sige "farvel", "vi ses senere", og "vi bliver nødt til at gå." Hvis jeg havde vidst, hvad der ville ske, ville jeg aldrig have taget så let på det. Men det telefonopkald sidder stadig dybt i mig, forklarer prins William ifølge The Guardian.

Foto: Getty Images | Prinsesse Diana side om side med sine sønner små to år før, at hun mistede livet i en tragisk trafikulykke i en alder af bare 36 år.

2. Prinsessen elskede at drille sine sønner

Ifølge sønnerne var deres mor utroligt sjov og elskede at dem og gøre dem røde i hovedet. Eksempelvis beskriver William, hvordan Diana havde købt et fødselsdagskort til ham med en tekst, der var så fræk, at han ikke turde læse den foran sine venner.

Prins Harry beskriver sin mor som "et totalt barn hele vejen igennem", og at hendes motto var, at "du kan være så fræk, som du vil - bare du ikke bliver fanget."

Foto: Getty Images | Helt igennem sjov og kærlig, sådan husker de to sønner prinsesse Diana.

3. Diana inviterede tre supermodeller hjem til at tage fusen på William

Prins William afslører også et andet eksempel, hvor Diana i den grad overraskede ham ved at invitere tre af verdens dengang førende supermodeller på besøg på slottet.

- Hun havde arrangeret det, så da jeg kom hjem fra skolen en dag, stod Cindy Crawford, Christy Turlington og Naomi Campbell og ventede på toppen af trappen. Jeg var en dreng på 12 eller 13 år, der havde plakater af dem på mit værelse. Jeg blev ildrød i hovedet og vidste ikke helt, hvad jeg skulle sige, så jeg fjumrede i det, og jeg tror, jeg nærmest faldt ned ad trappen. Jeg var fuldstændig og helt igennem dybt benovet, mindes prinsen, som understreger, at det er et sjovt minde, der lever med ham for evigt.

Foto: Getty Images | Vi vidste godt, at Diana var sej, men at samle Cindy, Christy og Naomi, som en "surprise" til sin teenagesøn burde have givet hende prisen som året mor x 1000.

4. Prins Harry har kun grædt to gange siden sin mors død

Prinsessens yngste søn, Harry, forklarer, at han voksede op i den tro, at det var normalt ikke at have en mor. Han afslører, at han kun har grædt to gange siden, han fik nyheden mor sin mors død. Den ene gang var under Dianas begravelse, og som han formulerer det, har han sandsynligvis grædt måske en gang mere siden da.

Den unge prins indrømmer, at han har haft sine vanskeligheder med at håndtere sorgen.

- Folk håndterer sorg på forskellige måder, og min måde at håndtere det var i bund og grund ved at lukke ned og skærme af for det hele. I de 10 år jeg var i hæren, begravede jeg ligesom mit hoved i sandet, og det var bare... det var bare hvidt støj det hele. Og jeg gik igennem en lang periode, hvor jeg prøvede at finde ud af mig selv, skriver The Guardian.

Den militærglade Harry leger her med sin mor.

5. Børnebørnene får overleveret mindet om Diana

Sønnerne omtaler Diana som "den bedste mor nogensinde" og fortæller, at hun er i deres tanker hver eneste dag. Prins Harry, som var kun 12 år, da hun døde, beskriver sin hende, som en kvinde, "der gav et frisk pust til alt, hvad hun gjorde."

Også den kommende konge, William, er dybt taknemmelig for deres mors måde at opdrage dem på.

- Hun gav os de rigtige værktøjer og har forberedt os godt på livet på den bedste måde, hun kunne, uden hun selvfølgelig kunne vide, hvad der ville ske, siger William ifølge The Guardian. Han røber samtidig, at han holder mindet i live om "bedstemor Diana" for sine egne børn, George og Charlotte, ved regelmæssigt at tale med dem om hende.

Foto: Getty Images | Prins William med sine to børn, George og Charlotte, og hustruen Kate.