Mette Lindberg

Foto: Les Kaner Mette Lindberg holder helst ferie der, hvor hun føler sig allermest tryg. Og det er ikke i en ødegård i Sverige.

Mette Lindberg om at føle frygt: ”Det er så irriterende at skulle være begrænset af det”

Sanger og ny ’Voice Junior’-dommer Mette Lindberg kan stadig blive ramt af den frygt, der var allestedsnærværende i barndommen. En udfordring, der gør, at hun har det allerbedst med mennesker omkring sig, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

En stemning eller en simpel lyd var alt, der skulle til, før Mette Lindberg som barn blev ramt af angst. Hendes sanser var lige så letantændelige som dyrenes i naturen, og frygten lå altid på lur. I mørket, i de uhyggelige historier på lyttebånd eller i vinduerne, når natten faldt på, og hun ikke længere kunne se ud. På de tidspunkter løb fantasien af med hende.

Sådan er det ikke længere. Og så alligevel. For selvom Mette Lindberg i dag ikke render rundt med nerverne uden på tøjet, kan flere ting stadig sende instinkterne på overarbejde og trigge en seriøs frygt.

Det fortæller sangeren og den nye ’Voice Junior’-dommer i denne uges ALT for damerne, der er på gaden nu.

LÆS OGSÅ: Anne Louise Hassing om en svær tid: Jeg var ramt af indre dæmoner som angst og modløshed

– Jeg render på ingen måde rundt som et nervevrag, og det er ikke noget, der påvirker mig som sådan i min hverdag, men det rammer mig bare stadig nogle gange, og man kan godt blive lidt kortluntet, når man føler angst, så jeg forsøger ikke at trigge det. Jeg holder ferie på steder, hvor jeg føler mig tryg, så jeg ved, jeg ikke skal deale med ubehag. Det er så irriterende at skulle være begrænset af det. Det gider jeg ikke, så jeg arbejder med mig selv, fortæller hun til magasinet.

Og det har Mette Lindberg egentlig gjort i en hel del år efterhånden. Siden otteårs-alderen har hun således både været i homøopati, psykoterapi, fået lagt sten på kroppen og tjekket sin jordforbindelse for at prøve at finde ro.

Noget, der ikke mindst skyldes nogle forældre, som tog deres datter alvorligt dengang for mange år siden, fastslår hun i interviewet.

– Efterfølgende har jeg tænkt meget over og også talt med min mor og far om, at jeg er utrolig taknemmelig for, at de tog mig alvorligt. Det var ikke for sjov, jeg sagde, at jeg var bange. Det var ikke noget, jeg sagde for at være irriterende eller på tværs. Jeg vidste godt, jeg ikke skulle være bange, men rent fysisk kunne jeg ikke kontrollere det – jeg fik både åndedrætsbesvær og hjertebanken. Jeg får helt tårer i øjnene ved tanken om, at de ikke havde taget mig alvorligt eller bare smidt mig ind i et mørkt rum for at kurere mig, for jeg var virkelig angst, men det blev der aldrig gjort grin med derhjemme, fortæller hun og konstaterer, at i har hjulpet gevaligt at arbejde med sig selv og sine tankestrømme.

Også selvom hun ikke forventer, at frygten nogensinde vil slippe helt.

LÆS OGSÅ: Andrea Elisabeth Rudolph: ”Jeg var så flov over det. Var JEG blevet ramt af stress?”

– De fleste kan nok relatere til at være bange for mørke og ikke synes, det er rart at gå igennem en tunnel et øde sted midt om natten. Jeg er heller ikke helt vild med at gå i vaskekælderen, når det er blevet mørkt. Eller at være på landet om aftenen. Jeg er på ingen måde tryg ved at være et øde sted. Det passer mig bedre at bo i lejlighed inde i byen, hvor der er en masse mennesker omkring mig – det gør mig tryg. Der er så smukt på landet, og jeg ville ønske, jeg syntes, der var rart at være, men jeg ville dø af skræk på en ødegård i Sverige. Det er noget af det mest uhyggelige, siger hun.

Læs hele interviewet med den nye ’Voice Junior’-dommer i denne uges ALT for damerne, hvor hun også fortæller om lysten til at få børn, om altid at give det pæneste stykke kage til sin kæreste og om at skabe debat, når hun stikker næsen frem.

Hvem er Mette Lindberg?

  • 35 år
  • Aktuel som dommer og coach i sang-programmet ”Voice Junior” på Kanal 5. "X Factor"-dommer i 2016 og 17.
  • Forsanger i indiepopbandet The Asteriods Galaxy Tour, som udgiver deres fjerde album senere på året.
  • Bor i København med sin kæreste, musiker Anders Christensen, som har en datter fra et tidligere forhold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview og Mette Lindberg

610x200_woordy_knap2.jpeg