Andrea Elisabeth Rudolph stress
Foto: Rudolph Care Andrea Elisabeth Rudolph står bag skønhedsfirmaet Rudolph Care.

Andrea Elisabeth Rudolph: ”Jeg var så flov over det. Var JEG blevet ramt af stress?”

Da det begyndte at gå godt både med hendes firma og i privatlivet, gik Andrea Elisabeth Rudolph helt ned med stress. Mødet med sygdommen har gjort hende bevidst om sin egen styrke, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

En dag kom Andrea Elisabeth Rudolphs mand Claus til hende med en liste, som han havde printet ud fra nettet.

Den beskrev alle de symptomer, der kan dukke op, hvis man er ramt af stress – og Andrea kunne nikke genkendende til dem alle. Uden undtagelse. Også selvom hun på papiret endelig var ovenpå efter flere svære år med skilsmisse og dårlig økonomi i hendes firma.

– Det var i 2013. Jeg fik det utrolig dårligt, var ked af det, græd, havde en klump i maven, følte en strammen i halsen, kunne ikke overskue noget og havde ikke lyst til at tage på arbejde. Jeg ople­vede, at alle andre ville have noget af mig hele ti­den, og at jeg aldrig kom videre med mit eget. Bare det at gå ud og handle var uoverskueligt, jeg gik rundt og rundt med kurven i supermarkedet og kunne slet ikke finde ud af, hvad jeg skulle købe, fortæller Andrea Elisabeth Rudolph i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

– Jeg kunne simpelthen ikke forstå, hvorfor jeg havde det sådan, for alt var godt. Jeg havde mødt mit livs kærlighed, Isolde havde det godt, jeg havde et godt forhold til Isoldes far, og der var endelig kommet sorte tal på bundlin­jen i mit firma.

"Det var så pinligt"

Det var hendes mand, den tidligere håndboldspiller Claus Møller Jakobsen, som fik Andrea til at forstå alvoren af sin situation den dag, han kom med listen.

– Jeg havde besty­relsesmøde dagen efter, og Claus sagde, at jeg skulle fortælle dem det, men jeg syntes, det var så pinligt. Jeg var så flov over det. Var JEG blevet ramt af stress? Jeg forstod det ikke. Jeg begyndte at tudbrøle inden bestyrelsesmø­det, og jeg tænkte, hvor er det typisk kvindeagtigt at begynde at græde. Jeg var SÅ træt af det. Men bestyrelsen tog det bare helt roligt. De havde set det komme igennem noget tid, og vi lavede nogle ændringer i arbejdsgangene, og jeg holdt mig væk fra arbejdet i 14 dage.

Det gik op for den 42-årige power-kvinden bag det populære skønhedsmærke Rudolph Care, at hun havde fået en ”efterreaktion” på de mange svære år med skilsmisse, opstart af firmaet og økonomiske udfordringer. I dag er hun tilbage med fuld styrke – og kan i år fejre intet mindre end ti år med Rudolph Care. Oplevelsen med stress har hun forsøgt at lære af.

– Jeg er blevet bevidst om min egen styrke og stædighed, men jeg er også blevet bevidst om nogle grænser. Jeg kender signalerne nu. Når jeg kommer for tæt på grænserne, skal jeg lige stoppe op og lægge en ny plan, lyder det fra Andrea Elisabeth Rudolph.

LÆS MERE

Få hele det store interview med Andrea Elisabeth Rudolph i denne uges ALT for damerne, hvor journalist Marie-Louise Truelsen er rejst med cremedronningen til acaibærrenes hjemland.

Læs om det første møde med hendes livs kærlighed, hendes kamp for bæredygtighed – og det tætte forhold til datteren Isolde.

ALT for damerne er på gaden torsdag

Om Andrea Elisabeth Rudolph

  • Født 1. juli 1976 i Vejen Kommune
  • Ejer og grundlægger af skønhedsfirmaet Rudolph Care.
  • Uddannet radiovært fra DR og tidligere vært på Radio 100FM og ”Vild med dans”.
  • Andrea fik som gravid i 2006 testet sin krop for skadelige stoffer af Greenpeace, og det viste sig, at hun var den af de otte testpersoner, der havde flest kemikalier i blodet. Det blev start­skuddet til Rudolph Care, som udviklede den første serie af skønhedsproduk­ter i verden, der både er Svanemærket og EcoCert-cerficeret.
  • Gift med håndboldspilleren Claus Møller Jakobsen.
  • Sammen har de sønnerne Alfred på 3 år og Arthur på 1,5 år. Andrea har datteren Isolde på 12 år fra et tidligere forhold, og Claus har sønnen Oskar på 11 år og datteren Alma på 6 år fra et tidligere forhold.

Andrea Elisabeth Rudolph og Isolde.jpgAndrea Elisabeth Rudolph med datteren Isolde på rejse i Brasilien. (Foto: Rudolph Care)

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Stress