Vind en vejfest
Foto: Henrik Bjerregrav Har du Danmarks bedste naboer? Så vær med i konkurrencen om en fest til en værdi af 25.000 kr.

Fortæl os om din bedste nabo: "Det er jo sindssygt dejligt, hvis man bor ved siden af nogen, man kan snakke godt med"

Gode naboer er guld værd. Ved kulturhuset Dokk1 i Aarhus talte vi med mennesker, der hver især kunne fortælle om positive nabooplevelser.

Sparede låsesmeden


– For nogle år siden boede jeg i en lejlighed med toilet på gangen. En sen aften gik jeg derud og kunne høre døren ind til lejligheden smække bag mig. Jeg vidste, at den var gal, for jeg havde ikke taget nøglen med mig, fortæller 32-årige Randi, der er på besøg hjemme hos familien i Aarhus. Til daglig arbejder hun som sygeplejerske i Norge.

– Jeg havde kun boet i lejligheden i en uge og kendte ikke naboerne endnu. Et sted kunne jeg høre musik, så jeg bankede på og fortalte om situationen til fyren, der boede der. Han hed Ulrich og inviterede mig straks indenfor. Jeg blev tilbudt at sove på en madras, og næste dag hjalp han med at fiske min nøgle ud under døren ved hjælp af et kosteskaft og et støvsugerrør. Han sparede mig for 800 kroner til en låsesmed. Ulrich er min bedste nabo nogensinde, og længe efter episoden mødtes vi for at drikke kaffe og hyggesnakke sammen.

Randi JohnbecksRandi Johnbecks bedste nabo hjalp hende i en akut situation. Foto: Henrik Bjerregrav. 

LÆS OGSÅ: I denne landsby er naboerne som en bonusfamilie: "Der er altid nogen, man kan låne en kop sukker af"

Vind en vejfest - sådan gør du

Har du Danmarks bedste naboer? Så vær med i konkurrencen om en fest til en værdi af 20.000 kr. Skriv til os og fortæl, hvordan I hjælpes ad i hverdagen, spiser og hygger jer sammen, holder de sjoveste fester – eller noget helt fjerde.
Send os en mail på vejfest@hjemmet.dk eller skriv til Hjemmet, Strødamvej 46, København Ø, Postbox 252 og fortæl om jeres helt særlige naboskab. Vi glæder os til at høre jeres historier.

Hvis du har lyst, må du også meget gerne sende os en lille film fra din mobiltelefon med en hilsen fra dig og naboerne på din vej. Send den til vejfest@hjemmet.dk.

Snakken rykkede indenfor


– Da vi boede i Rødovre, mødte vi er jævnaldrende par, som vi klikkede godt med. Vi stod tit og snakkede sammen på arealerne uden for vores lejligheder, og da det på et tidspunkt blev for koldt til at snakke, bød de os ind til en kop kaffe. Deres søn var på alder med vores ældste, og børnene hyggede sig også sammen, fortæller Morten Stegler Lorentzen, der sammen med sin kæreste, Sarah Juhl Jeppesen, er på Dokk1 for at lege med toårige Asta og Valdemar på ni måneder.

I dag er parret flyttet til Hasselager ved Aarhus, hvor de endnu ikke kender deres naboer så godt. Men de håber at finde nogle gode naboer, de kan hygge sig med, ligesom de gjorde i Rødovre.

– Det er jo sindssygt dejligt, hvis man bor ved siden af nogen, man kan snakke godt med. Det betyder helt klart meget, siger Sarah, inden hun skynder sig at tørre Astas fingre for isen, der er ved at smelte i solen.

LÆS OGSÅ: Vind en vejfest: Sådan deltager du i konkurrencen

Passer hinandens høns


– For 17 år siden flyttede vi ind i vores hus på en villavej i Roskilde. Straks efter kom én af naboerne ind med en blomst og bød os velkommen. Det udviklede sig til, at vi begyndte at snakke sammen og passer hinandens høns og huse, når vi er på ferie hver især. Det skaber tryghed, fortæller 69-årige Lisbet Juelsby Larsen, der er pensionist og på dagstur til Aarhus sammen med sin mand.

Lisbet Juelsby LarsenGode naboer er lig med tryghed, mener Lisbet Juelsby Larsen. Foto: Henrik Bjerregrav.

– En dag kom jeg hjem til en åben dør og turde ikke gå ind. Jeg gik ned til min nabo, der gik med mig op til huset, og sammen tjekkede vi, at der ikke havde været indbrud. Det er så rart at vide, at der altid er nogen, man kan gå til. Og jeg har opdraget vores børn til, at de skal bruge deres naboer og ikke isolere sig.

Det kan du vinde

Gavekort fra Lidl til køb efter eget valg, f.eks. kød til grilllen, vin eller grønt. Værdi: 5000 kr., 30 liter mineralvand med mild brus fra San Pellegrino. Værdi: 600 kr., Kylling fra De Danske Familiegårde: 6 hele kyllinger, 6 pakker pølser, 6 pakker brystfilet og 6 pakker lårmix. Samlet værdi: 1320 kr., 16 æsker Gammeldags Flødeis fra Premier Is – 8 æsker med karamel og 8 med mandel. I alt 64 is. Værdi 623 kr., 20 pakker Knorrs nye Bearnaise sauce med 100 % naturlige ingredienser. Værdi 600 kr., Gavekort fra Ctiparty.dk til festartikler efter eget valg, f.eks. lanterner, tallerkener, eller krus. Værdi: 1000 kr., Kaffe fra Peter Larsen Kaffe. Instant kaffe og hele bønner fra firmaets Next Generation Coffee projekt. Værdi: 300 kr., LIFX Mini Color pærer kan lyse i utallige forskellige farver. Pakke med 4 stk. Værdi: 1399 kr., 1 Roar 2 og 2 MUVO 2C højtalere fra Creative.com. Værdi: 2098 kr., Lækre flutes og brød fra Il Fornaio. Værdi 575 kr., Brioche burgerboller med økologisk smør og æg fra fritgående høns fra Jalm&B. 12 pakker. Værdi 575 kr., Check på 10.000 kr. fra Hjemmet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Venner, Konkurrence og Vind en vejfest