Alice Louise Wedell-Neergaard
SPONSORERET indhold

Mød kvinden bag vores nye karriereklumme

Alice Louise Wedell-Neergaarder ny karriere-klummeskriver på ALTfordamerne.dk. Her vil hun dele sine erfaringer og tip fra en lang karriere som topleder i Tryg og nu som selvstændig.

Af:: ALT for damerne
21. jan. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad får man som læser ud af at følge din karriereklumme?
- Karriereklummen skulle meget gerne blive et lille nyttigt indlæg med relevante job-emner for både dig og mig. Min målsætning med klummen er, at vi kommer til at dele karriere og job-emner, som vi møder i vores hverdag. Jeg vil gøre mig umage for, at man får noget at reflektere over, og forhåbentlig bliver klummen så interessant at læserne bliver super aktive og er med på at kommenterer emnerne.

Hvad har været højdepunktet og lavpunktet i din egen karriere hidtil?
- For mig har højdepunktet i min karriere været, at udfordre mig selv og blive kastet ud i opgaver, som jeg ikke altid var helt klar over, at jeg kunne løse. Mine mange kolleger og mit store netværk har været en kæmpe gave, og det er noget jeg værdsætter hver dag. Det sværeste i min karriere har været at få hverdagen med famile, børn og job til at gå op i en højere enhed. Øj - hvor har jeg brugt mange tanker på at vurdere, om mit job gik for meget ud over mine børn. Men jeg har hele vejen igennem vidst, at mine børn fik den bedste mor, når jeg blev udfordret, så derfor fortsatte jeg. I dag er mine børn store, og vi har et dejligt sammenhold, som jeg tror, vi har skabt, fordi vi under vejs har haft mange gode snakker om, hvordan vi ville have hverdagen.

Hvad vil du sige er en typisk fejl kvinder begår med hensyn til karriere?
- Det er svært at sige, om kvinder laver typiske fejl - det tror jeg såmænd ikke. Men vi kvinder har jo ofte tendens til at tage hensyn til alle og bruge tid på at hjælpe. Og det er ofte derfor, vi får for meget at se til i vores hverdag. Nogle gange ville det nok være sundere for os, at sige nej og i stedet for sætte os over i hjørnet med en god bog eller bare gå en tur.

Hvornår har det været sværest for dig at kombinere karriere og privatliv, og hvordan gjorde du?
- Den sværeste tid med børn og karriere er, i mine øjne, helt klart mens børnene er så små, at de er afhængige af, at man henter dem i børnehave og skole og i den tid, hvor rytmen i hverdagen helst skal være jævn og rolig. Jeg har altid haft en ung pige til at hjælpe mig med det praktiske. På den måde fik jeg mere tid sammen med børnene. Børnene og jeg har dog altid selv stået for indkøb og madlavningen - det har været dagens hyggestund, hvor vi lige fra de var helt små har lavet mad og hygget med skåret frugt og grønt og børnefjernsyn, når de havde brug for ro efter en lang dag.

LÆS OGSÅ Alice' første klumme: Elsk din inbox med 4 nemme tip

Alice tager meget gerne imod jeres forslag- og kommentarer til klummerne – så skriv hvad du mener i kommentarfeltet herunder – samt under de enkelte klummer!