Lange parforhold

Foto: Getty Images Der er så mange ting, singler ikke forstår.

Lange parforhold

17 ting du kun forstår, hvis du er i et længerevarende forhold

Du og din kæreste er ikke helt så originale, som I måske går og tror. Vi har samlet 17 ting, de fleste i længerevarende parforhold kan nikke genkendende til.

Et solidt parforhold er ikke bare aftensmad, opvask og et ”jeg elsker dig” på vej i seng.

Tværtimod er det nærmere en kultur for sig, når I flytter under samme tag. Her er grænser underordnet, og at være fornærmet det bedste værktøj i en diskussion.

For hånden på hjertet, så ved vi alle, at man bliver en lille smule småskør af det der kærlighed.

Vi har samlet 17 ting, der sker, når du for alvor er ”in it for the long run”.

1. Du er begyndt at ligne din kæreste

Her snakker vi ikke om, at du er begyndt at gro et skæg, eller at du lader anden behåring stå til. Men mon ikke, at du en gang eller to er hoppet i sorte jeans, en sort sweater og et par sneakers og tænkt: Hvem er det, jeg ligner i dag? 

Hvis du kender følelsen, har I helt sikkert også diskuteret, hvem der lige smutter ind og skifter, så I ikke kommer til fødselsdag i matchende uniform.

2. Du har intet behov for at ”dress to impress”

Nu vi er ved beklædningsgenstande, så lad os lige slå et slag for campinghabitten. Smider du som det første BH’en og hopper i en pastelfarvet fleece-dragt, når du kommer hjem fra arbejde – du ved, den der matcher kærestens lysegrå sweatpants – så bøjer vi os i støvet.

Næste stop: Pensionsalderen. 

3. Alene-tid er det bedste i verden

Du bruger gerne fem minutter ekstra på toilettet, bare for at nyde dit eget selskab.

Og hånden på hjertet, så kan du også godt få nervøse krampetrækninger, når du hører nøglen i låsen på en aften, hvor du bare gerne vil se Gilmore Girls og spise bland selv slik uden rullende øjne og fordømmende fnys af de platte replikker.

4. Du har anlagt en selektiv hørelse

Karikaturer af mænd, der lige zoner ud, når kvinder begynder at plapre om alt og ingenting, er ganske velkendt.

Men når snakken drejer sig ind på cykelmode, Fifa eller andre ting, du på ingen måde har interesse i, kan dit blik altså også godt blive rimelig tomt.

Det er okay. Tag du dig bare en velfortjent pause. 

5. I glæder jer over mikroskopiske ting

Begejstringen og stoltheden vil ingen ende tage, når I endelig har fået hængt det nye badeforhæng op, eller når I har fået malet de lister, der har ventet i et år.

”Ej, det er bare så flot, skat,” lyder det formentlig flere gange om ugen, når du lige beundrer kunstværket.

Andre deler formodentlig ikke helt jeres begejstring, men så er det jo skønt, at I har hinanden til lidt skuldreklapperi.

6. I behøver ikke at udveksle ord

Ethvert parforhold har dage, hvor snakken bare kører. Og så er der dem, hvor du bare ikke rigtigt har noget at sige. Måske orker du ikke at fortælle om din dag, der mest af alt var en kopi af i går – eller også vil du bare gerne have lidt fred.

På sådanne dage er det okay at sidde i hver sin ende af sofaen med smartphonen i snuden og tæerne flettet. 

7. Du er mester i passiv-aggressiv-metoden

For 117. gang slår du toiletbrættet ned med et bestemt smæk, uden at dit ansigt viser nogle tegn på skuffelse eller raseri. Måske kaster du også vasketøjet en tand hårdere ned i kurven, end du burde - blot for at statuere, at du altså er sur på ham.

Du er nemlig mester i at vise, at du er rasende – uden sådan rigtigt at vise det.

Din kæreste har helt sikkert styr på, hvad du prøver at sige. Om han retter ind, er et andet spørgsmål.

8. I skejer ud sammen

Du shaker gerne lidt booty til opvasken eller skråler med skinger stemme med på Adeles seneste hit. Helt uden en eneste skam i livet og gerne iført fedtet hår og blusen, der er langt fra til maler-opgaver.

Måske gør din kæreste det samme, og dét er bare hyggeligt! For I er alligevel hinandens bedste publikum.

9. I giver hinanden usexede kælenavne

Bølle, bisse, honey… 

I manglen på en pendant til ”skat” er usexede kælenavne med stor sandsynlighed sneget sig ind i jeres ordforråd.

Det startede ganske vist som en intern joke, der mest af alt faldt til jorden, men efter at have gjort grin med det i en rum tid, er navnet alligevel blevet en fast del af jeres forhold.

Desværre lægger I først rigtigt mærke til det, når jeres gæster sætter en uforstående grimasse på, hvis kælenavnet for en gang skyld er sluppet ud i offentligheden.

10. Grænser er en by i Rusland

En enkelt gang eller to har du snuppet den tandbørste, der ikke lige var din, og måske studerer du også gerne hans nedgroet tånegl.

Du og kæresten er som smeltet sammen, og privatlivets grænser er noget, der slutter ved toiletdøren – eller måske lige på den anden side af dørtrinnet.

11. I diskuterer aftensmaden, men kommer ingen vegne

I bruger gerne timer på at diskutere, hvad I skal have til aftensmad, imens I fortæller hinanden ”du vælger”, ”jeg er ligeglad” eller ”hvad end du vil, skat”.

Alligevel slår du konsekvent hans forslag ned med sætninger som ”ej, ikke pizza i dag” eller blot et næserynk, der fortæller alt, hvad du tænker.

12. Du lyver om de serier, du har set i smug 

Det sidste afsnit af House of Cards var vanvittigt spændende, og du er ivrig efter at trykke ”play” til det næste. Desværre har du lavet en aftale med din kæreste om, at I ser serien sammen, og han har altså ikke lige tid.

Ser du den alligevel og lyver om det bagefter? Selvfølgelig gør du det.

LÆS OGSÅ: Overholder I parforholdets regel nummer ét hjemme hos jer? 

13. Du sover i hvert fald ikke til film 

“NEJ! Jeg er helt vågen,” råber du insisterende, når din kæreste forslår, om I ikke skal gå i seng, efter du lige har lukket øjnene på den der ”bare lige et øjeblik”-måde til aftenens film.

Men helt ærligt: Hvad er pointen?

14. I skændes om, hvordan man folder vasketøjet

Han folder bukserne tre gange, og du vil egentlig helst have dem på en bøjle. Den evige diskussion om, hvordan man lægger tøj sammen på den rigtige måde, er en klassiker. Og vi skal da også indrømme, at vi har lagt tøjet om et par gange efter kærestens forsøg.

Det er bare meget bedre, når det bliver gjort på vores måde - af andre...

15. Du glemmer, at du kan selv

Engang var du sikkert temmelig ferm med en hammer eller skruetrækker – og var det ikke tilfældet, skulle du i hvert fald nok finde du af, hvordan du fik fikset de ting, der trængte til en kærlig hånd.

Men det er, som om kælderen er lidt mere mørk, end den plejer, og at du altid rammer fingeren, når du forsøger at hamre et søm i væggen.

Derfor er det meget bedre, hvis du lader din kæreste om de sager. Han har jo tilsyneladende også glemt, hvordan man støver af og går ud med skraldet. Bare for at fastholde kønsrollerne. 

16. Du ser så meget TV, du godt kunne have undværet

Hvis du vil se en sej dokumentar om Whitey Houston, må du også give dig en gang imellem, når kæresten vil se actionfilm eller gamle krigs-dokumentarer. Sådan er det.

Desværre betyder det, at du gennem jeres forhold har brugt uforholdsmæssigt mange timer på tv, film og serier, du aldrig ville skænke en tanke, hvis du ikke var i et forhold.

Timer, du kunne have brugt på så mange andre spændende ting. Og timer, du aldrig får igen. 

17. Og så den sikre vinder: I er blevet til ”vi”

Dine singleveninder rynker helt sikkert en ekstra gang på næsen, når du fortæller om, hvordan ”vi altid står op klokken 6 om onsdagen og går til crossfit sammen”, eller hvordan ”vi” er gode til at tage på ture i skoven.

Du er kliché, og du må leve med det. Den gode nyhed er, at det er singler også. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg