Netflix
Foto: All over press

Overholder I parforholdets regel nummer ét hjemme hos jer?

Danskerne er blandt de bedste i verden til det.

Du skynder dig hjem fra arbejdet, fordi du glæder dig til, at I skal fortsætte på den gode Netflix-serie, som I er startet på sammen. På cykelturen bliver du bekymret for, at din partner har set forud i serien uden dig og dermed har brudt parforholdets regel nummer ét: Man må aldrig være serieutro.

Trods din tvivl vil du højst sandsynligt opdage, at din partner har ventet tålmodigt med at trykke på play-knappen, til du er hjemme. Danskerne er nemlig blandt verdens mest loyale streamere, lyder meldingen i en ny pressemeddelelse fra Netflix.

I en undersøgelse foretaget af streamingtjenesten selv, svarer 65 procent af de adspurgte danskere, at de aldrig har været deres partner serieutro. Vi er dermed bedre til ikke at være serieutro, end det globale gennemsnit, som ligger på 54 procent.

Om de adspurgte har svaret 100 procent ærligt, melder historien intet om, men vi vil gerne skrive under på, at det er dødhamrende ærgerligt, når ens partner snyder og ser forud. Lad os håbe, at vi kan opretholde den gode statistik, som de loyale partnere, vi er.

Hvor foregår serieutroskab?

Serieutroskab sker over hele verden, selvom omfanget varierer en smule fra land til land. De mest utro er brasilianere og mexicanere, hvor 57%- 58% af de par, der ser serier sammen, har set forud på en serie, de så med deres partner. Derimod findes de mest loyale seere i Holland, Danmark og Polen, hvor henholdsvis 73%, 65% og 60% aldrig har været serieutro.

Hvilke serier er vi utro med?

Selvom ingen serier skiller sig signifikant ud, er de serier danskerne fristes mest til at være utro med Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards og Orange Is The New Black.

Hvorfor vælger folk at være serieutro?

De fleste planlægger ikke at gøre det.. det sker bare: 81% af danskerne, der er serieutro, siger, at det ikke var planlagt. Men hvad skyldes den stigende trend for serieutroskab så? 66% fortæller, at ''serien er så god, at de ikke kan lade være med at se videre''.

Kilde: Netflix

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er udført af SurveyMonkey fra den 20.-31. december og er baseret på 30.267 besvarelser. Respondenterne er udvalgt på baggrund af alder og køn og er et repræsentativt udvalg af den voksne population, som ser tv-serier via streamingtjenester sammen med sin partner i USA, Canada, Storbritannien, Australien, New Zealand, Philippinerne, Singapore, Indien, Japan, Taiwan, Sydkorea, Hong Kong, Forenede Arabiske Emirater, Mexico, Chile, Colombia, Brasilien, Argentina, Spanien, Portugal, Tyrkiet, Polen, Italien, Tyskland, Frankrig, Sverige, Norge, Holland og Danmark.

Kilde: Netflix

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold