Twitter
SPONSORERET indhold

Læserne: Se vores tip til Twitter

Hvordan får jeg flere følgere? Hvornår skal man bruge "hashtags"? Og hvad er god stil på Twitter? To flittige Twitter-brugere giver deres bedste tips til det sociale medie.

Af: Julie Møller
19. mar. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Julie Bolvig, 25 år – Twitternavn: @JulieBolvig


1. Skriv en præcis "Bio-tekst". Det er den, som giver folk viden om, hvem du er, hvad du twitter om og interesserer dig for. Teksten er blandt andet med til at lokke nye følgere til.

2. Benyt dig af #, de såkaldte "hashtags". De fungerer som små overskrifter i dine tweets. F.eks. "#dkpol". Det skrives på, hvis du laver et tweet om politik eller "#xfaktordk", hvis du twitter om X Faktor, mens det ruller over skærmen. Du kan også sortere efter "hashtags" og følge den strøm af tweets, som bliver sendt ud med samme "hashtag". Blandt andet #twitterhjerne, hvor du kan stille spørgsmål ud i twitters æter - "Hej #twitterhjerne, hvor kan jeg printe billigt i København?".

3. Det er rigtig god twitter-stil at følge folk tilbage, når de følger dig. Hvis du efter lidt tid opdager, at de ikke tweeter i din interesse, kan du altid fravælge dem igen. Dette får de ikke af vide.

LÆS OGSÅ: Tre kvinder: Sådan bruger vi Twitter

Dorte Møller Madsen, 42 år – Twitternavn: @Dortemm


1. At starte på Twitter kan føles som at komme til et nyt land. Du kender ingen, og du forstår ikke helt sproget. "Twitter-land" er heldigvis meget gæstfrit, og sproget lærer du hurtigt. Så find 10 at følge og lyt et par timer, inden du selv kaster dig ud i dialogen.

2. Tænk på, at Twitter giver dig mulighed for at komme i dialog med alle. Så hvem ville du virkeligt gerne drikke en kop kaffe med? Find dem og start dialogen. Jeg oplever meget ofte, at jeg får et svar retur. Det behøves jo ikke være en kendis i samme kaliber som Barack Obama, men måske en dansk politiker, en forfatter eller en af dine forretningsmæssige inspirationskilder.

3. Twitter kan give store arrangementer en ny dimension. Når du tweeter i forbindelse med et arrangement, så brug gerne det officielle hashtag, hvis arrangøren har oplyst sådan et. Det giver andre med samme interesse mulighed for hurtigt at danne sig et overblik over de relevante indlæg. Måske kan det online netværk udvikle sig til fysisk netværk? Genkender du folk i pausen, kan I fortsætte snakken der, så husk et vellignende profilbillede.