Trine Pallesen

Foto: Emilia Therese Trine Pallesen er aktuel i Shu-Bi-Dua - The Musical.

Trine Pallesen: "Det er både en stor sorg og en kæmpe glæde"

Skuespiller Trine Pallesen om altid at grine til tv-serier af Ricky Gervais, om at være mor til to store børn, der snart flytter hjemmefra, og om ofte at sige det, der lige falder hende ind.

Hvilken bog betyder mest for dig og hvorfor?

"Erindringer, drømme, tanker af C. G. Jung dukker op i mit hoved. Jeg læste den, da jeg var i starten af 20’erne og gik på Teaterskolen. Den gav mig en følelse af ikke at være så alene med alt det eksistentielle rod, som der var i mit hoved på det tidspunkt. Så jeg husker klart en følelse af at blive set og mødt."

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

"Det er, at de skal tage sig af alle dele af dem selv. De skal tage sig af deres krop, deres sind, deres indre barn, deres angst og deres lyst. De skal være deres egen mor, far og bedste ven. De skal passe på sig selv, de skal vide, hvornår de skal stoppe, og hvornår de skal sige ja. Sagt med andre ord: De skal være deres egen væbner. Samtidig med, at de også skal være gode til at bede om hjælp hvis der er noget, som de har svært ved at klare selv. Meget gerne hos deres mor, ha ha."

LÆS OGSÅ: Emma Holten om én udfording, kvinder oplever på jobbet: "Det er tabu at bringe det op"

Hvad kan få dig til at grine?

"Ricky Gervais! Han har lavet serierne The Office, Extras og After Life. Han er meget begavet i sin humor, så han kan virkelig få mig til at grine. Og så er der også mange af mine venner, der kan få mig til det."

Hvad interesserer dig i øjeblikket?

"Det gør klimaet! Jeg har virkelig fået øjnene op for det – både på godt og ondt. Og det skal vi jo. Vi skal have øjnene på det, men uden at være ulykkelige over det hver dag. Derfor optager det mig at finde balancen mellem at leve et liv som er godt, samtidig med at jeg har en bevidsthed om, at vi ikke bare skal gøre, som vi plejer. En anden ting, der også fylder meget for tiden, er min børn, som er ved at blive voksne. De er 17 og 19 år nu. Det er en stor tid, der er ved at være slut, og det er en stor forandring, som vi alle sammen skal lande i. Jeg synes, at det kan være ret svært at bevæge sig i, for det er både en stor sorg, men også en kæmpe glæde at se dem fungere som voksne mennesker."

Hvordan skal man være for at blive din ven?

"Man skal være modig. Mine bedste venner tør at sige tingene lige ud. De taler mig ikke bare efter munden, men spørger ind til mine bevæggrunde for de beslutninger, som jeg træffer. Og så har de nærvær og tager sig tid. Noget af det, som jeg har sværest ved, er folk, der har alt for travlt med deres telefoner. Jeg tænker selv meget over at gøre mig umage med at være til stede. Derfor kan jeg også rigtig godt lide, når jeg kan lave noget med mine venner. Få nogle oplevelser og især gå nogle lange ture sammen. På en gåtur snakker man sammen på en anden måde."

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

"I virkeligheden holder jeg nok mest af det der med, at jeg har svært ved at forstille mig. Det, der gør, at jeg ikke kan lade vær med at sige, hvad der falder mig ind. Men det er selvfølgelig både på godt og ondt. Så nogle gange slår jeg mig selv over fingrene af den grund, mens jeg andre gange er glad for det. For eksempel hvis jeg sidder et sted, hvor der ikke sker særlig meget, eller hvor jeg skal smalltalke. For i den situation synes jeg egentlig, at jeg er meget god til at spørge ærligt ind, og derfor kommer der ofte nogle gode samtaler ud af det."

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld: Når du skændes med din kæreste, så husk dette råd

Færdiggør sætningen: Hvis jeg kunne bestemme...

"... noget overhovedet, ha ha. Ej, nu siger jeg noget meget stort. Hvis jeg kunne bestemme, så gik alle verdens ledere sammen, trykkede på den store røde knap, og så ændrede vi vores måde at leve på."

Hvad er det sjoveste kompliment, du har fået?

"Jeg har nogle gange fået de der komplimenter, som jo egentlig er kærligt ment, men som er lidt klodset sagt. For eksempel: "Du er meget pænere i virkeligheden", ha ha. Jeg ved aldrig rigtig, hvad jeg skal svare."

Hvornår er du helt dig selv?

"Jeg synes generelt, at jeg er god til at være mig selv. Jeg er i hvert fald dårlig til at forstille mig eller være noget andet, end jeg egentlig er. Det har jeg dybest set altid været, for jeg er dårlig til at spille det der spil. Det gør også, at jeg nogle gange kan være upassende, fordi jeg kommer til at sige tingene meget lige ud. Jeg skal nok fortælle, hvordan jeg har det – også selvom det måske er irriterende, at jeg er sur, eller hvad jeg nu er. Det er også en del af at være sig selv. Men jeg vil sige, at jeg især er mig selv, når jeg er alene eller sammen med min familie."

Om Trine Pallesen, 52 år

Trine_Pallesen.jpg

  • Skuespiller.
  • Bl.a. kendt fra Rejseholdet og Forbrydelsen.
  • Aktuel i Shu-bi-dua – The Musical.
  • Er i et forhold.
  • Har børnene Sylvester, 19, og Mathilde, 17, fra et tidligere ægteskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Familieliv og Interview