Tør hud er et typisk udslag af en graviditet eller livet som nybagt mor, men du kan få hudens glød tilbage.

En travl hverdag og mangel på søvn - sådan får du gløden tilbage i huden

Læs hvordan her, og få yderligere tips til, hvordan du i en tid med hormoner, stress og søvnunderskud får gløden tilbage i din hud.

Sponseret indhold Af Annonce 16.jul.2015 Børn

Det kommer sjældent som en overraskelse: Graviditet og børn er lig med store forandringer i vores krop. Fra morgenkvalmen over forstoppelsen og kramperne til søvnunderskud og stress.

Kvaler vi nok er forberedte på (så forberedte som man nu kan blive), men når vi oplever forandringer i huden, så kan det godt komme som lidt af en overraskelse.

For selvom graviditet – både under og efter – ikke nødvendigvis resulterer i tør hud, så er huden i denne periode særlig udsat. Det skyldes både indre og ydre omstændigheder. De ydre vil typisk være sol, blæsevejr og forurening, mens de indre kan være alt fra vildfarende hormoner, for lidt søvn og for meget stress over pludselig at skulle jonglere karriere, vuggestue og parforhold.

Brems hudens aldringsproces

Der er flere ting, som vi kan gøre for at bremse hudens aldringsproces. Hudpleje, Ja, det siger sig selv, men der er stor forskel på, hvornår på døgnet vi påfører hudplejen.

Især er den særlige hudpleje, serum, gået hen og blevet en favorit inden for skønhed, fordi
effekten er synlig og effektiv.

Det er selvfølgelig bedst at bruge et serum både morgen og aften, men skal du vælge et tidspunkt hvor du plejer din hud ekstra meget, så lad det være om aftenen. Det viser sig nemlig, at huden er programmeret til at beskytte dig om dagen, mens den restituerer om natten. 

Det der gør et serum unikt, er dets evne til målrettet at hjælpe huden. Effekten oplever du efter kort tid.

Det gælder om at tænke på huden, ligesom du tænker på kroppen, den skal holdes i form. Med et serum sørger du for, at huden får en solid grundform, ligesom når du begynder at spise sundt og løbe. Og effekten er lidt den sammen. En sund hud afspejler sig lynhurtigt i vores humør og udstråling.

Men det er dog vigtigt at pointere, at et serum ikke skal bruges alene. Et serum virker optimalt, hvis den bruges på som supplement til din almindelige creme. Om det er en antirynkecreme, en fugtighedscreme eller et tredje produkt, så vil et serum optimere den almindelige cremes oprindelige funktion.

Snyd huden til søvn og restitution

Men serum og cremer kan ikke gøre det alene. Det handler – især som kvinde – om at tage sig tid til sig selv. Om det så bare er fem minutter om aftenen. Selvforkælelse og den rigtige kost kan gøre virkelig meget for din hud og dit velvære – også i de perioder hvor underskuddet er i bund.

Og så er der kosten.

Vand, avocado og laks er tre vigtige komponenter, når vi taler om at forskønne huden

Sørg så vidt muligt for at spise avocado og en fed fisk to gange om ugen. Og så vand. Masser af vand. For det gælder helt essentielt om at styrke hudens fugtbalance. 
Søvn er også en vigtig faktor. Men som gravid eller mor kan den ofte være en knap ressource. Der er dog tricks, hvormed vi kan optimere søvnen, så vi faktisk sover, når vi skal sove.

Undgå at ligge og kigge på mobilen inden du skal sove. Det er en klassiker, ja, men når vi ligger der med mobilens skarpe lys i ansigtet, så hæmmer vi for det søvnhormon, der hedder Melatonin, som gør at kroppen falder til ro. 

Faktisk bør du helt optimalt undgå at kigge på hverken fjernsyn, computer eller telefon i minimum to timer, inden du skal sove.
Det handler om at fortælle kroppen, at den snart skal sove, så den og huden kan gøre sig klar til nattens restitution.

En god ide er f.eks. at dæmpe lyset i lejligheden, når du har lagt de små. Dermed starter du søvn-processen allerede et par timer inden, du faktisk lægger dig til ro, så huden mest optimalt kan restituere og blive sund og klar til næste dag.

Se også filmen her, hvor Christina, som er mor til en lille pige, får inspiration til hvordan hun får gløden frem i sin hud og hvordan hun lægger en hurtig makeup om morgenen.

Ønsker du selv at blive klogere på hvad din hud har brug for, så kan du bestille en tid en uforpligtende og personlig snak med en af Lancômes eksperter. 


Henter...