Plejeprodukter
Foto: Colourbox Der er ikke noget så skønt som silkeblød og spritny babyhud. Se, hvordan du bedst plejer din lille guldklump med få plejeprodukter.

Plejeprodukter

Babygrooming: Tips til en sund og velplejet bebs

Silkeblød babyhud kommer (næsten) helt af sig selv. Se, hvordan du får en velplejet guldklump, og få ekspertens tips til de bedste plejeprodukter.

Mens vi mødre indimellem har brug for et større arsenal af skønhedsprodukter for at holde os unge og sprøde (eller bare se nogenlunde levende ud efter fødsler og alt for mange søvnløse nætter!), er ny fin babyhud stort set selvkørende.

Så der er ifølge skønhedsekspert Charlotte Torpegaard ikke nogen grund til at erhverve sig en hel masse cremer og sæber til den lille ny. Kun det allermest nødvendige.

– Du kan sagtens bade din baby i vand uden sæbe, og du behøver ikke shampoo de første mange måneder. Alt i alt er der et meget lille behov for plejeprodukter i den første lange tid, lyder det fra Charlotte Torpegaard.

LÆS OGSÅ: Tre trin til et bad uden tårer

Hun ser står bag bøger som Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke og senest Yummy Mummy til gravide og nybagte mødre, har mere end 20 års erfaring fra skønhedsbranchen, og så er hun mor til sønnen Oskar på 2 1/2 år.

Skønhedstjek: Undgå unødig kemi

Når du shopper plejeprodukter til mindsteprinsen eller -prinsessen, skal produkterne ifølge Charlotte Torpegaard først og fremmest være milde – og det er alle babyprodukter altså ikke, selv om de lover det.

Tjek evt. i online-opslagsværket Kemilex på Astma Allergi Danmarks hjemmeside, så du undgår farvestoffer og parfume. Advarselslamperne bør blinke ved bogstaverne CI efterfulgt af tal (farvestoffer) og ord som parfume, fragrance, aroma og benzylalkohol.

Charlotte Torpegaard anbefaler dig også at holde igen med overflødig brug af cremer til den lille.

– Bruger du lidt olie til at massere din baby med, så behøver du heller ikke yderligere creme, medmindre der er tale om børneeksem eller meget tør hud, er hendes råd.

Og solcreme bør du helt droppe i starten:

– Solcreme anbefales ikke det første år af barnets levetid, hvor du i stedet dækker huden med let bomuld og en hat og selvfølgelig undgår direkte sol, siger Charlotte Torpegaard, men tilføjer dog:

– Men jeg vil til enhver tid anbefale en babyvenlig solcreme på udsatte punkter end at lade huden risikere at blive rød, hvis du skal opholde dig i længere tid i solen.

Faktaboks

GODE RÅD FRA CHARLOTTE TORPEGAARD

Skånsom rens

“Rens din babys hud, skånsomt og uden sæbe, med Karmamejus naturlige Konjac Sponge, der nænsomt fjerner snavs og døde hudceller fra hudens overflade. Konjac-svampe, der er skabt af naturlige, rå silkefibre, har været brugt i Japan og Kina i over 1.500 år.”

Livredder til pusletasken

“Der er én undtagelse, når det kommer til parfumerede babyprodukter. Den hedder Nappy Bags og er små parfumerede plastposer til brugte bleer. De tager den værste blelugt, hvis du er ude, eller hvis du ikke lige når ned med skraldespanden. Det er altså en virkelig god investering og fås hos velassorterede supermarkeder.”

Den bedste babybalm

“Jeg har to favoritter. Den ene er Green Peoples Organic Babies Soothing Baby Oil, og den anden er svenske Estelle & Thilds Ecorganic Baby & Child Body Oil. Begge olier er milde, økologiske og skabt, fordi grundlæggerne ikke kunne finde produkter, de havde lyst til at smøre på deres egne børn, da de var helt små. Og faktisk bruger jeg også begge babyolier på min egen hud. Det kan også anbefales.”

Den bedste creme mod eksem

“Dette tip har jeg fået af min yndlingszoneterapeut Lisbeth Hecksher, som er ekspert i zoneterapi til babyer også. Bland lige dele A-Derma Exomega Balm (fås på apoteket) og Weleda Calendula Weather Protection Cream, og smør det på huden. Det virker i øvrigt også upåklageligt til voksenhud, der af den ene eller anden grund er tør og irriteret. Jeg anbefalede det til læserne af min skønhedsblog Ilovebeauty.dk og fik fantastiske tilbagemeldinger.”

Det bedste produkt mod skoldkopper

“De klør, skoldkopperne, og væsker og kan være virkelig ubehagelige for dit barn, der oven i købet kan kradse hul i huden med ar til følge. Står du med skoldkopper, så skynd dig på apoteket efter A-Derma Cytelium Spray, der er lidt af en tryllespray, der udtørrer skoldkopperne og lindrer kløen. Den kan også bruges ved bleudslæt, insektbid og små sår.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Børnesygdomme og Skoldkopper