Plejeprodukter
SPONSORERET indhold

Babygrooming: Tips til en sund og velplejet bebs

Silkeblød babyhud kommer (næsten) helt af sig selv. Se, hvordan du får en velplejet guldklump, og få ekspertens tips til de bedste plejeprodukter.

Af: Af Camilla Haldrup Foto: Colourbox
30. jul. 2013 | Børn | Vores Børn

Mens vi mødre indimellem har brug for et større arsenal af skønhedsprodukter for at holde os unge og sprøde (eller bare se nogenlunde levende ud efter fødsler og alt for mange søvnløse nætter!), er ny fin babyhud stort set selvkørende.

Så der er ifølge skønhedsekspert Charlotte Torpegaard ikke nogen grund til at erhverve sig en hel masse cremer og sæber til den lille ny. Kun det allermest nødvendige.

– Du kan sagtens bade din baby i vand uden sæbe, og du behøver ikke shampoo de første mange måneder. Alt i alt er der et meget lille behov for plejeprodukter i den første lange tid, lyder det fra Charlotte Torpegaard.

LÆS OGSÅ: Tre trin til et bad uden tårer

Hun ser står bag bøger som Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke og senest Yummy Mummy til gravide og nybagte mødre, har mere end 20 års erfaring fra skønhedsbranchen, og så er hun mor til sønnen Oskar på 2 1/2 år.

Skønhedstjek: Undgå unødig kemi

Når du shopper plejeprodukter til mindsteprinsen eller -prinsessen, skal produkterne ifølge Charlotte Torpegaard først og fremmest være milde – og det er alle babyprodukter altså ikke, selv om de lover det.

Tjek evt. i online-opslagsværket Kemilex på Astma Allergi Danmarks hjemmeside, så du undgår farvestoffer og parfume. Advarselslamperne bør blinke ved bogstaverne CI efterfulgt af tal (farvestoffer) og ord som parfume, fragrance, aroma og benzylalkohol.

Charlotte Torpegaard anbefaler dig også at holde igen med overflødig brug af cremer til den lille.

– Bruger du lidt olie til at massere din baby med, så behøver du heller ikke yderligere creme, medmindre der er tale om børneeksem eller meget tør hud, er hendes råd.

Og solcreme bør du helt droppe i starten:

– Solcreme anbefales ikke det første år af barnets levetid, hvor du i stedet dækker huden med let bomuld og en hat og selvfølgelig undgår direkte sol, siger Charlotte Torpegaard, men tilføjer dog:

– Men jeg vil til enhver tid anbefale en babyvenlig solcreme på udsatte punkter end at lade huden risikere at blive rød, hvis du skal opholde dig i længere tid i solen.