Gazelle El-cykel
Foto: Lars Møller | Gazelle EL cykel

Gazelle El-cykel

Frihed og frisk luft til både Manfred og mig

”Nu føler jeg ikke længere, at jeg behøver at tage bilen, når jeg skal hente Manfred, eller hvis vi skal på en længere tur. Nu tager vi bare min Gazelle.”

Sponseret indhold Af Annonce 09.jun.2017 Børn

Med 12 km til og fra arbejde synes Anja Godsk, at hun bruger meget tid på transport – tid som går fra familien og hendes toårige søn Manfred. Ved at skifte den almindelige cykel ud med en el-cykel fra Gazelle har Anja sparet syv min. transporttid hver vej. Det lyder måske ikke af meget, men det ekstra kvarter har stor betydning for den 37-årige mor. 

– For mig har det en stor psykologisk effekt at hente mit barn kl. halv fire i stedet for at komme drønede ind af døren tæt på vuggestuens lukketid. Det giver mig en frihed at cykle på en el-cykel fremfor at være afhængig af offentlig transport eller ledige parkeringspladser. Det er også federe at hente min søn på cykel. Det gør, at man kan stoppe op og se en masse ting, vi kan tale om på vej hjem. Jeg føler ikke længere, at jeg behøver at tage bilen, når jeg skal hente Manfred – nu tager vi bare min Gazelle, siger Anja Godsk.

El-cykler er ideelle til børnefamilier

Den daglige cykeltur fra arbejde med frisk luft og vind i håret gør også, at hun føler sig afstresset, når hun parkerer Miss Grace-cyklen foran Manfreds vuggestue.

– Jeg bliver stresset af at sidde i bilen, men cykelturen er en god måde at få bevæget sig på og få motion som mor, hvor hverdagen ikke altid har plads til det. Selvom jeg tænder for trædeassistancen på el-cyklen, så får jeg stadig pulsen op, siger Anja Godsk.

Som børnefamilie kan man godt have en tendens til at tage bilen, fordi det er lettere, men ifølge Anja Godsk så er det en gave at investere i en el-cykel:

– Jeg synes, det er let, og jeg kommer hurtigere frem end i bil og offentlig transport. Min mand og jeg talte om, at Jakob Haugaard måske talte om el-cykler, dengang han lovede medvind på cykelstierne, og sådan føles det. Jeg synes helt klart, at man som mor skal gøre det for sig selv, for familien og ikke mindst for miljøet, siger Anja Godsk.

Manfred skal opdrages med en cykelkultur

For Anja Godsk er det også vigtigt, at hendes søn bliver opdraget til at lære, at i deres familie cykler de frem og tilbage – også ind til København, selvom der er syv km. Og hun tror på, at hvis han er vokset op med at se mor og far cykle, så bliver det naturligt for Manfred senere i livet.

– Jeg er selv opdraget med en cykelkultur, og den værdi ønsker jeg at give videre til Manfred, så han oplever glæden og friheden ved at cykle. Og hvis han oplever det fra barnsben, så tror jeg ikke, det bliver en diskussion, når han bliver ældre. Så bliver det naturligt for ham at cykle – også længere ture, siger Anja Godsk.

Anja Godsk cykler på en el-cykel fra Gazelle, og kvaliteten af el-cyklen har både Anja og Manfred kunne mærke.

– Det er robust cykel, som kan holde til lidt af hvert, samtidig er de tykke dæk meget mere behagelige for mig, men også for Manfred. På min almindelige cykel sagde han altid ”av”, når vi kørte over bump, men det gør han ikke længere, siger Anja Godsk, som også er begejstret for trædeassistancen, som giver hende ekstra fart på cykelstien.

Også barnesædet fra Thule har gjort cykelturen nemmere, da sædet er lettere og dermed giver mindre vindmodstand. Samtidig er sædet blødt, så Manfred er også kommet til at sidde bedre på mors el-cykel.


Henter...