Hvilke vinterstøvler er bedst?
Foto: Nimastock Er du også lidt på glatis, når det gælder vinterstøvler til junior? Bliv klogere på, hvad de forskellige støvletyper kan.

Hvilke vinterstøvler er bedst?

Guide: Find de perfekte vinterstøvler

Et par vinterstøvler er et musthave i dit barns skogarderobe. Men hvad skal du gå efter? Løb tjeklisten igennem, før I køber nye vinterstøvler.

Hvilken type vinterstøvle skal jeg vælge til mit barn? Skal jeg vælge vinterstøvler med eller uden for? Hvordan skal jeg pleje støvlerne?

Spørgsmålene er mange, når du drager på vinterstøvleshopping til junior. Bliv klogere på de forskellige typer af vinterstøvler, og find det perfekte støvlematch, så dit barn går en vinter i møde med varme og tørre fusser.

LÆS OGSÅ: Vælg de rigtige vinterstøvler – Her er 9 gode bud

Sådan plejer du vinterstøvlerne

Når støvlerne er indkøbt, melder næste spørgsmål sig. Hvordan skal de passes, så de holder hele vinteren? Hovedreglen er, at alting holder længere, hvis man passer godt på det, og det gælder selvfølgelig også dit barns vinterstøvler.

Det er en god idé at imprægnere et par nye vinterstøvler, inden de tages i brug. Imprægnering sikrer, at snavs, fedt og vand afvises af støvlen overflade, og dermed undgår man, at pletter eller vand trænger ind.

LÆS OGSÅ: Guide: Find den perfekte flyverdragt

Det anbefales at imprægnere 3 gange efter hinanden, med ca. 1⁄2 times mellemrum, så støvlerne lige når at tørre, inden de sprayes igen.

Puds læderet pænt

I sæsonen vil det være en god idé jævnligt at rengøre og imprægnere støvlerne, så sikrer man både, at støvlerne holder sig pænere, men også forbliver vandtætte hele vinteren.

Læderstøvler kan hurtigt se slidte ud, hvis farven slides af, specielt metallicfarver slides hurtigere end andre farver. En omgang skopudsning kan dog gøre underværker, så støvlerne næsten fremstår som nye. Du skal pudse støvlerne først og derefter imprægnere dem, når skocremen er tør.

LÆS OGSÅ: 7 veje til sunde vinterbørn

Snørebånd eller velcro?

Snørebånd sikrer, at støvlerne sidder helt til på de mindste børns fødder. Men når junior bliver større og lidt mere selvhjulpen, er velcroremme at foretrække, så han eller hun selv kan tage støvlerne af og på.

Voksetillæg

Der skal være en til halvanden centimeter voksetillæg i børns fodtøj og omkring en centimeter til de helt små. Husk, at for og tykke sokker fylder ekstra i vinterstøvlerne, og at der gerne må være en smule luft omkring fødderne. Sidder støvlerne helt tæt, bliver de små fødder nemmere kolde.

For

Køb en støvle med uldfor, som er lunt og lækkert og, i modsætning til syntetisk for, kan absorbere rigtig meget fugt. På den måde holdes de små fødder varme, selv om de skulle blive lidt svedige.LÆS OGSÅ: Sund vinter: 22 tips

Let og regulerbar

Gå efter støvler, der kan reguleres med snører eller velcroremme, så de sidder godt til. Vælg en let model uden alt for højt et skaft, så juniors gang forstyrres mindst muligt.

Læder eller kunststof?

Om du vælger støvler i læder eller kunststof, er en smagssag. Kunststof kræver mindre vedligeholdelse, mens læder skal plejes med fedt og imprægnering. Hvis du køber læderstøvler, kan du med fordel vælge en model med gummiforstærkning på snuden.

Ekstra sål

Køb gerne juniors støvler så store, at der er plads til en termosål først på vinteren. Sålen giver isolation, og sidst på vinteren, når vejret bliver mildere og sålen overflødig, kan du tage den ud, så der bliver plads til fødderne, som med garanti er vokset.

Til tørre

Støvlerne kan bedre tørre fra dag til dag, hvis sålerne kan tages ud og lægges til tørre på radiatoren.

Kilde: Growingfeet.dk

LÆS OGSÅ: 4 gode råd til bøvl med vintertid

LÆS OGSÅ: Guide: Tjekliste til køb af flyverdragt

LÆS OGSÅ: Guide: Din babys første sko

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnetøj, Shopping og Tumling