Bedste vinterstøvler til børn
SPONSORERET indhold

Sådan finder du de perfekte vinterstøvler til dit barn

Et par vinterstøvler er et musthave i dit barns skogarderobe. Men hvad skal du gå efter? Løb tjeklisten igennem og se et udvalg af sæsonens gode bud her – så er du godt klædt på til at vælge de helt rigtige vinterstøvler dit barn.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
04. nov. 2021 | Børn | Vores Børn

Hvilken type vinterstøvle skal jeg vælge til mit barn? Skal jeg vælge vinterstøvler med eller uden for? Hvordan skal jeg pleje støvlerne?

LÆS OGSÅ: Her er de bedste vinterstøvler til børn i 2021

Spørgsmålene er mange, når du drager på vinterstøvleshopping til junior. Bliv klogere på de forskellige typer af vinterstøvler, og find det perfekte støvlematch, så dit barn går en vinter i møde med varme og tørre fusser.

Snørebånd eller velcro?

Støvlerne skal lukkes i en vinkel på cirka 45 grader mod hælen, så foden holdes tilbage i støvlerne. Må gerne lukkes med velcro eller snører. Jo flere justeringsmuligheder, des bedre, fordi støvlerne så sidder tæt til foden. Derfor er gummistøvler ikke til gåture, men kun til leg i vandpytter. Snørebånd sikrer, at støvlerne sidder helt til på de mindste børns fødder. Men når junior bliver større og lidt mere selvhjulpen, er velcroremme at foretrække, så han eller hun selv kan tage støvlerne af og på.

For

Køb en støvle med uldfor, som er lunt og lækkert og, i modsætning til syntetisk for, kan absorbere rigtig meget fugt. På den måde holdes de små fødder varme, selv om de skulle blive lidt svedige

Find den rigtige størrelse

Selv om det ofte kan være fristende at købe de lidt dyre vinterstøvler et par numre for store, så barnet kan vokse i dem, er det ikke det bedste for barnets bevægelsesfrihed. Støvlerne bliver for svære at gå i, og støvlernes gode egenskaber kommer ikke til deres ret.

Der skal være en til halvanden centimeter voksetillæg i børns fodtøj og omkring en centimeter til de helt små. Husk, at for og tykke sokker fylder ekstra i vinterstøvlerne, og at der gerne må være en smule luft omkring fødderne. Sidder støvlerne helt tæt, bliver de små fødder nemmere kolde.

Når du skal se, om størrelsen passer, så sørg for, at der ikke er mere end en centimeter for meget i længden. En stiv hælkappe er desuden vigtig, hvis barnet ‘vælter’ ind på fødderne. Læder er bedre end pap i hælen, da pap kan miste sin form i regnvejr.

Let og regulerbar

Gå efter støvler, der kan reguleres med snører eller velcroremme, så de sidder godt til. Vælg en let model uden alt for højt et skaft, så juniors gang forstyrres mindst muligt.

Læder eller kunststof?

Om du vælger støvler i læder eller kunststof, er en smagssag. Kunststof kræver mindre vedligeholdelse, mens læder skal plejes med fedt og imprægnering. Hvis du køber læderstøvler, kan du med fordel vælge en model med gummiforstærkning på snuden.

Til tørre

Støvlerne kan bedre tørre fra dag til dag, hvis sålerne kan tages ud og lægges til tørre på radiatoren.

LÆS OGSÅ: Fyld efterårsgarderoben med lækkert tøj

Sådan plejer du vinterstøvlerne

Når støvlerne er indkøbt, melder næste spørgsmål sig. Hvordan skal de passes, så de holder hele vinteren? Hovedreglen er, at alting holder længere, hvis man passer godt på det, og det gælder selvfølgelig også dit barns vinterstøvler.

Det er en god idé at imprægnere et par nye vinterstøvler, inden de tages i brug. Imprægnering sikrer, at snavs, fedt og vand afvises af støvlens overflade, og dermed undgår man, at pletter eller vand trænger ind. Der er dog en tommelfingerregel, der lyder, at du ikke skal bruge imprægnering med silikone til sko med membraner, som for eksempel Goretex, da det nedsætter materialets åndbarhed.

Det anbefales at imprægnere 2-3 gange efter hinanden med ca. 1⁄2 times mellemrum, så støvlerne lige når at tørre, inden de sprayes igen.

Puds læderet pænt

I sæsonen vil det være en god idé jævnligt at rengøre og imprægnere støvlerne, så sikrer man både, at støvlerne holder sig pænere, men også forbliver vandtætte hele vinteren.

Læderstøvler kan hurtigt se slidte ud, hvis farven slides af, specielt metallicfarver slides hurtigere end andre farver. En omgang skopudsning kan dog gøre underværker, så støvlerne næsten fremstår som nye. Du skal pudse støvlerne først og derefter imprægnere dem, når skocremen er tør.

Ekstra sål

Køb gerne juniors støvler så store, at der er plads til en termosål først på vinteren. Sålen giver isolation, og sidst på vinteren, når vejret bliver mildere og sålen overflødig, kan du tage den ud, så der bliver plads til fødderne, som med garanti er vokset.

Her er de bedste vinterstøvler til børn i 2019

Dit barn skal med for at prøve, når I går på jagt efter vinterstøvler, og det kan være lidt af en udfordring at finde tid og overskud - for alle parter. Du kan jo meget passende forberede udflugten lidt ved at kigge nogle af sæsonens modeller igennem her, så har du et overblik over prisniveau og typer.

børn vinterstøvler (2).jpg

Tokker-termostøvle med blødt uldfoer og TEX-membra fra Bundgaard, 849 kroner.

Molo vinterstøvle.jpeg

Vandafvisende vinterstøvle med varmt foer fra Molo hos babyshop.dk, 449 kroner.

Angulus TEX vinterstøvle.jpeg

Klassisk vinterstøvler i læder med uldfoer og TEX fra Angulus hos Kids-World, 799,95 kroner.

RAP vinterstøvle.jpeg

Vinterstøvle i læder med uldfoer, rågummisåler og TEX-membram fra Arauto RAP hos MilkyWalk, 899,90 kroner.

Bisgaard vinterstøvle.jpeg

Læderstøvle med gummisål fra Bisgaard hos kids-world, 974,95 kroner

Wheat vinterstøvle.png

Læderstøvle med tex membran og ruskind fra Wheat hos Boozt, 799,95 kroner.

Ecco vinterstøvle.jpeg

Vandafvisende støvle med GORE-TEX fra Ecco, 700 kroner.

Rubber Duck vinterstøvle.jpeg

Vandafvisende vinterstøvler med fleece-foring fra Rubber Duck hos Kidsworld.dk, 499,95 kroner.

Sorel.jpeg

Vandtæt klassiker med syntetisk foring og tyk sål fra Sorel hos Jollyroom.dk, 749 kr.

Primgi vinterstøvler.png

GORE-TEX-støvle med uldfor fra Primigi hos Bootz, 649 kroner.

UGG.png

Klassiske UGG-støvler i forbehandlet ruskind foret med fåreuld og specialdesignede Treadlite-såler fra UGG hos Boozt, 1199 kroner.

Kuling vinterstøvle.jpeg

Vinterstøvle med smudsafvisende BIONIC-FINISH®ECO og fleecefor fra Kuling hos Babyshop.dk, 259 kroner.

Hummel støvle.jpeg

Vandtæt støvle med imiteret uldfor og letvægts-sål fra Hummel hos Kidsworld.dk, 549,95 kroner.

Angulus vinterstøvle.png

Læderstøvle med uldfor og snøre og lynlås fra Angulus hos Angulus.dk, 949 kroner.

Kilder: Børnefysioterapuet Gitte Meilandt Siersbæk og Stine Müller, projektleder, test og analyse ved Forbrugerrådet Tænk samt Growingfeet.dk

Anbefalet til dig