Børnevært Silja Okking om ny podcast til børn: Klassisk musik former også min datter

Foto: Getty Images Udover Silja Okking gæster også Sebastian Klein, Anna Lin og mange andre podcasten Intermezzo. Følg med, når showet udkommer hver tirsdag.

Børnevært Silja Okking om ny podcast til børn: Klassisk musik former også min datter

Hvem var ham Beethoven? Det forsøger børnevært Silja Okking at finde ud af i det nye podcastshow Intermezzo, hvor hun sammen med andre seje børnepersonligheder udforsker den klassiske musik. Silja er selv opvokset med kærlighed til den klassiske musik og vil give den videre til sin egen datter, Uma.

Hvor svært kan det lige være at spille basun? Børnevært Silja Okking sætter læberne til det kolde metal, puster, en mørk lyd kommer ud. Det lyder… sjovt. I hvert fald ikke som Beethovens ’Skæbnesymfoni’ eller andet, den tyske komponist – og en af de største skikkelser i musikhistorien – har fremført.

I den nye podcast 'Intermezzo' fra Talk Town er Silja Okking en af de gæster, som sammen med vært og improskuespiller Sisse Gram de Fries, udforsker den klassiske musik og dets instrumenter – på børnenes præmisser.

Podcastshowet er produceret i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester, og her fortæller Silja Okking, hvordan hun selv er formet af den klassiske musik.

”Klassisk musik betyder faktisk meget for mig. Der er oftest ikke sang på, og derfor slapper jeg enormt meget af, når jeg hører det, og min fantasi får lov at slippe fri. Klassisk musik er for mig et lille pusterum, og jeg lytter til det hver dag,” siger Silja Okking.

Børneværten vil gerne give sin kærlighed for klassisk musik videre til sig eget barn, Uma, som er syv år, og Silja ser en god idé i at lytte til podcasten ’Intermezzo’ sammen med hende.

”Musikken fylder meget hjemme hos os, og det er vigtigt for mig, at vi præsenterer vores datter for alle slags genrer. Vi har fx introduceret klassisk musik for hende ved at høre soundtracks til film, som hun har set såsom Harry Potter, Ghibli-film, Den Uendelige Historie og Star Wars,” siger Silja Okking.

”Det har gjort, at klassisk musik - og derfor musik uden sang og ord - er noget, der fylder lige så meget hos Uma, som alt andet musik, og hun beder om at lytte til det ligesom MGP-sangene og andet pop,” siger børneværten.

I Intermezzo får børnene også lov at udforske musikken med mange andre personer, de kender. Det gælder blandt andre Youtuberen Niki Topgaard, Chief 1, Mika & Tobias (bl.a. kendt fra Youtube-hittet ’Ikke mere mælk’), Sebastian Klein og Anna Lin. 

Lyt til podcasten Intermezzo på Talk Town i dag.

Om Talk Town

FB_profilbillede.jpg

Talk Town er ejet af Egmont Story House, som blandt andet ejer magasinerne Vores Børn, Alt for Damerne, Eurowoman og Anders And. Hvis du er printabonnent på en af vores titler, er Talk Town gratis for dig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast

610x200_woordy_dmjpg.jpg