Podcast om Storm: Tak fordi I lytter med

Foto: Frederikke Brostrup Storm er fem år og elsker kjoler, lyserødt og glimmer.

Podcast om Storm: Tak fordi I lytter med

"Han er en dreng, men ligner en pige uden rigtigt at have taget stilling til det, for han vil egentlig bare gerne have lov til at gøre, hvad der gør ham glad. Jeg er fuld af taknemmelighed over, at Mia og hendes mand Stefan har budt Vores Børn inden for i deres hjem og i deres liv," skriver chefredaktør på Vores Børn Mette Hovmand-Stilling.

Det er ofte lidt sejt at være en drengepige – sådan en rigtig Pippi Langstrømpe. Såkaldte pigede drenge bliver modsat som regel betegnet som nogle tøsedrenge,

- ’Tag dig nu sammen!’

Midt i alt det står Storm. Han er fem år og elsker kjoler, lyserødt og glimmer. Hans hår er langt og lyst og som regel sat op med fine spænder.

Hans smil er af den slags, man kan mærke helt inde i maven. Varmt og godt og fuld af liv. Han er en dreng, men ligner en pige uden rigtigt at have taget stilling til det, for han vil egentlig bare gerne have lov til at gøre, hvad der gør ham glad. Han vil bare gerne have lov til at være Storm. Jeg er fuld af taknemmelighed over, at Mia og hendes mand Stefan har budt Vores Børn inden for i deres hjem og i deres liv.

At de har fortalt deres historie til journalist Mie Brandstrup, som har forvaltet den på allerfineste vis i podcasten 'Jeg vil bare gerne være Storm'. At fotograf Frederikke Brostrup har fulgt dem til de smukkeste billeder af et fint børneliv, som på mange måder ligner mange andres – og på andre er væsensforskelligt. Jeg er taknemmelig over, at de fortæller om deres overvejelser, valg og usikkerhed, for kun på den måde kan alle vi andre sætte livet og vores forudindtagede holdninger i perspektiv. Kun på den måde kan vi få debatten om det, der burde være så banalt, men desværre ikke er det:

At alle naturligvis skal have mulighed for og frihed til at vokse op og være lige præcis dem, de har lyst til. At gøre, hvad der gør dem glade uden, at alle vi andre skal have alle mulige holdninger til, om det er rigtigt eller forkert. Storms forældre ved godt, at de kan få hug for at stå frem. Jeg har haft mange snakke med hans mor om de mange sårende og bedrevidende kommentarer på nettet, der med stor sandsynlighed vil komme, men de gør det alligevel. For deres søns skyld og for vores. Til det kan jeg kun sige: Tak!

Jeg synes, du skal gøre dig selv den tjeneste at lytte til podcasten gennem linket i artiklen herunder og se den smukke fotoreportage i det nye nummer af Vores Børn, som er på gaden på onsdag. Lur mig, om du ikke bliver klogere – det gjorde jeg i hvert fald.

I det nye nummer af Vores Børn kan du se Frederikkes smukke billeder efter et besøg hos Storm, hans tre brødre og hans mor og far. 

Om Mette

Mette Hovmand-Stilling er chefredaktør på magasinet Vores Børn. Hun er gift med Simon og mor til Otto på fem år og Viggo på syv år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Børneopdragelse, Børnepsykologi, Mor og Forældre

610x200_woordy_knap2.jpeg