Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Torsdag: Bøf med bløde løg


Ingredienser:

500 g hakket oksekød 10-12 % fedt
2 spsk. mel
Havsalt
Friskkværnet peber
25 g smør til stegning

2 store nye løg i tynde skiver
20 g smør til stegning

Brun sovs:
3 dl kraftig oksebouillon
Havsalt
Friskkværnet peber
2-3 spsk maizena
Kulør

Agurkesalat:

1 agurk
havsalt
1 dl vand
1 dl eddike
1 dl sukker
Havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør: 800 g nye kogte kartofler

Sådan gør du:

Kog kartoflerne.

Agurkesalat:

Riv agurken i tynde skiver på rivejernet.
Drys med groft salt og lad dem trække i ½ time.
Kog vand, eddike og sukker til sukkeret er opløst.
Skyl agurkeskiverne og vrid dem.
Læg dem i eddieklagen.

Sauce:

Kog bouillonen.
Rør maizena ud i lidt koldt vand og pisk den i bouillonen, til konsistensen er som ønsket.
Tilsæt kulør.
Smag til med salt og peber.
Steg løgene bløde og gyldne i smør, tilsæt et par spsk. vand, dæmp varmen og lad dem små kog i ca. 5 min.
Form kødet til 4 bøffer og vend dem i mel tilsat salt og peber.
Steg dem i smør ca. 3 min på hver side.
Kan også grilles på grill.
Grilltid: ca. 1 cm tykkelse 4 min. ved god varme.
Servér med bløde løg på sammen med kartofler, sauce og agurkesalat.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:
Protein 21 %
Fedt 31 %
Kulhydrat 48 %