Udelege er de bedste lege

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: Geppels Legetøj, Lars Laj, Legeakademiet, Legebutikken.dk, Legebyen.dk & Legetøjseksperten.

Udelege er de bedste lege

Leg uden for er en helt essentiel del af barnets liv og udvikling, men skal børnene lokkes væk fra den evigt underholdende iPad, så kræver det, at legetøjet uden for er sjovt, udfordrende og af høj kvalitet.

Udelege er en vigtig del af børnenes liv og udvikling. Undersøgelser efter undersøgelser har vist, at der er en tydelig forbindelse mellem leg og udviklingen af børns hjerne, motoriske færdigheder og sociale evner.

Men i denne digitale tidsalder, hvor alverdens underholdning kun er et tryk eller tre væk på far og mors iPad, kan det godt være mere end almindelig svært at lokke de små størrelser ud i solen og ud i legen. Det er kun ekstra ærgerligt, når nu sommeren og det gode vejr endeligt er over os.

Men måske kunne der være hjælp og hente hos de seks nedenstående virksomheder. De har nemlig specialiseret sig i alt fra mooncars over vandgeværer til udendørs-spil og forhindringsbaner samt udstyr til haven eller baggårdens legeplads.

Geppels Legetøjgeppels.jpgGeppels Legetøj er DK´s ældste Legetøjsbutik - etableret i 1933.
Hos Geppels Legetøj mixer de nostalgi og nyt med lange, troværdige traditioner, atmosfære og hygge. Der lægges vægt på den personlige betjening samt tid og plads til at vælge – ikke bare noget legetøj, men det helt rigtige legetøj.

For eksempel MaMaMeMo Kugle- og ringspil, der er en sjov og hyggelig aktivitet, som hele familien kan være med til at spille. Der vælges, om der skal kastes med ringe eller spilles med kugler. Spil det i haven, på stranden eller måske indendørs på en kedelig regnvejrsdag.
Trælegetøj til udeleg i Dansk design, lavet med søde motiver af skovens dyr.

Geppels Legetøj består af 2 fysiske butikker og 1 webshop.

Lars Laj Legepladser - sætter børnene i fokuslarslaj.jpgLars Laj Legepladser har over 40 års erfaring indenfor legepladser og parkudstyr, men de levere også skate- og multisportsbaner, fitnessprodukter, boldbure, flowtracks m.m... 

Der er altid fokus på et højt serviceniveau, konkurrencedygtige priser og ikke mindst kvaliteten af produkterne. 

Lars Laj Legepladser har egen produktion samt eget arkitektkontor, så det meste kan lade sig gøre, selv hvis der skulle være specielle ønsker eller behov. 

For yderlig inspiration, så er i velkommen til at tage en rutschetur på vores hjemmeside www.larslaj.dk, eller send en mail på larslaj@larslaj.dk 

Kan man lege sit barn klogere? 
Legeakademiet_bil.jpgDet mener Legetanterne hos Legeakademiet, som har 14 års erfaring i lærende og udviklende legetøj til dit barn. 

Under mottoet ”Her leger børn sig klogere” har de legetøj til børn fra 0-10 år, som stimulerer krop og hjerne. For jo bedre motorik, jo bedre indlæring.

Ninjabanen er nem at sætte op i haven eller på tur i skoven. Den udvikler balance, styrke og grovmotorik, som giver barnet en fantastisk kropsbevidsthed og selvtillid. Ninjabanen er populær som aldrig før.

Andre varer der trender lige nu er stigegolf, kongespil, fodboldmål, mudderkøkken og staffeli til haven.
Se meget mere leg til børnene i haven her.

Bæredygtigt sandlegetøjlegebutikken.jpgHar du hørt om bioplast?
Hos Legebutikken.dk kan du få Dantoys skønne sandlegetøj i bioplast, som er bæredygtigt produceret i Danmark.

Sandlegetøjet kommer i lækre og afdæmpede farver, og er fremstillet af 90% sukkerrør. 
Du kan bruge bioplast-serien udendørs hele året. I serien findes der både spandsæt, kaffestel og lastbiler. Alt er fødevaregodkendt og har dermed flere anvendelser.

Legebutikken.dk går op i miljøet og bruger for eksempel genbrugsemballage til forsendelser.
Legebutikken.dk ligger på Amager i Kastrup og er en danskejet webshop med showroom, der er åbent i hverdage. Her møder du altid venligt og imødekommende personale, hvad enten du har handlet på nettet og blot afhenter din pakke eller går på opdagelse på det store lager.
Se det store udvalg af udelegetøj hos Legebutikken.dk.

De originale Moon-Cars fås hos Legebyen.dklegebyen.jpgVidste du, at de ældste Moon-Cars er over 30 år gamle og stadig kører rundt i institutioner? Det gør de, fordi de originale Moon-Cars er enormt slidstærke og robuste.
Moon-Cars findes i flere størrelser:
Moon-Car Mini fra 3-7 år.
Moon-Car fra 3-10 år.
Moon-Car BIG fra 10 år.

Derudover findes der anhængere, som passer til.

Hos Legebyen.dk finder du legetøj fra kendte mærker som LEGO, Playmobil, Magna-Tiles, Brio, Little-Tikes og Dantoy. Vi har erfaring fra institutionsbranchen og tilbyder derfor også et bredt sortiment af institutionslegetøj. Hvorfor nøjes med at lege med yndlingslegetøjet i børnehaven, når man kan få det hjemme?

Super Soaker Hydra vandpistolen!semoo_bil.jpgDet er godt at have udstyret i orden, når det kommer til leg i haven for dine børn. Derfor kan du finde dette legetøj, af den bedste kvalitet hos legetøjseksperten.

Til sommermånederne findes der en række forskellige underholdningsformer, der med garanti imponerer børn i alle aldre. Vandkamp er en klassiker, for der er ikke noget mere underholdende end en vandkamp i baghaven, når solen bager ned.

Skyd på mål med kanonblæsninger af vand fra Super Soaker Hydra vandpistolen! Dette monster vil frem i verden med sin skræmmende størrelse og en beholder der rummer op til 1,9 liter

Der findes et bredt udvalg af vandpistoler, der også altid er et rent hit hos ungerne.

Legetøjseksperten har over 30.000 artikler i webshoppen indenfor legetøj, film og spil til konsoller (fx. playstation, Xbox).

De har alle de kendte mærker.. LEGO, Barbie, playmobil, Schleich, Babyborn, Hot wheels osv..

Se, hvad vi ellers skriver om: Udvikling