Undgå at briste under fødslen

ogle brister under fødslen andre gør ikke. Der findes ingen garantier, men der er faktisk noget, du kan gøre for at mindske risikoen.

Olie (eller cremer) hjælper ikke i sig selv, men hvis du masserer mellemkødet regelmæssigt – for eksempel hver gang du har været i bad – i ugerne op til fødslen, hjælper det vævet til at blive mere blødt og elastisk.

Det er vigtigt at bruge en olie, der er så ren som muligt, så du ikke laver ravage i det følsomme miljø, som skeden er. Det kan for eksempel være ren mandelolie eller kæmpenatlysolie.

Weleda har udviklet en decideret fødselsforberedelsesolie, som er lavet på mandel- og hvedekimolie, der er rig på E-vitamin. Og ikke mindst har de udarbejdet en vejledning til, hvordan du bedst masserer mellemkødet:

http://www.weleda.dk/fileadmin/filemounts/dk/pdf/svangerskabsbrosjyre.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=FKFEI8q-Ii8

Men du kan også gøre meget under selve fødslen. Mine jordemødre på Maia har gjort meget ud af at fortælle om kroningen, som er der, hvor hovedet kommer til syne og der, hvor man eventuelt brister. Prøv at huske på, at din skade er skabt til at udvide sig helt exceptionelt under en fødsel, og din krop ved lige præcis hvad den gør. Så i stedet for at holde pressetrangen tilbage eller forcere presseveerne så lad kroppen og presseveerne gøre deres arbejde i deres eget tempo. Så følges tingene ad i et naturligt tempo og derved mindsker du også risikoen for at briste.

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme