Vinterstøvler til børn

Vinterstøvler til børn

Vælg de rigtige vinterstøvler - her er 8 gode bud

Få gode råd til at holde dit barn varmt og tørt i de kolde og våde måneder, og find masser af inspiration til ordentlige vinterstøvler.

Vinterstøvler til dit barn

Selv om det ofte kan være fristende at købe de lidt dyre vinterstøvler et par numre for store, så barnet kan vokse i dem, er det ikke det bedste for barnets bevægelsesfrihed. Støvlerne bliver for svære at gå i, og støvlernes gode egenskaber kommer ikke til deres ret. 

Det kan være helt fint med arvestøvler, så længe størrelsen passer, og de ikke er slidt under sålen og indeni. Tag eventuelt indersålen ud for at tjekke. 

Når du skal se, om størrelsen passer, så sørg for, at der ikke er mere end en centimeter for meget i længden. En stiv hælkappe er desuden vigtig, hvis barnet ‘vælter’ ind på fødderne. Læder er bedre end pap i hælen, da pap kan miste sin form i regnvejr. 

Støvlerne skal lukkes i en vinkel på cirka 45 grader mod hælen, så foden holdes tilbage i støvlerne. Må gerne lukkes med velcro eller snører. Jo flere justeringsmuligheder, des bedre, fordi støvlerne så sidder tæt til foden. Derfor er gummistøvler ikke til gåture, men kun til leg i vandpytter. 

Vil du gerne have, at støvlerne forbliver tørre, kan du selv imprægnere dem. Det kan gøre en stor forskel. Imprægneringsspray forøger i høj grad støvlernes evne til at holde vandet ude. Der er dog en tommelfingerregel, der lyder, at du ikke skal bruge imprægnering med silikone til sko med membraner, som for eksempel Goretex, da det nedsætter materialets åndbarhed.

Kilder: Børnefysioterapuet Gitte Meilandt Siersbæk, se mere på gittesboernefysioterapi.dk, og Stine Müller, projektleder, test og analyse ved Forbrugerrådet Tænk, se mere på taenk.dk.

LÆS OGSÅ: Stor vinterguide: 12 forskellige flyverdragter

LÆS OGSÅ: Guide: Find de perfekte vinterstøvler

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping