Smukt hjem på kun 3 timer: Få indretningsarkitektens bedste tips til en hurtig forvandling af værelser
SPONSORERET indhold

Smukt hjem på kun 3 timer: Få indretningsarkitektens bedste tips til en hurtig forvandling af værelser

Har du heller ikke tid til at gøre dit hjem helt perfekt? Med disse simple tips får du hurtigt dit hjem til at fremstå stilfuldt og smukt.

Af:: Emma Kleist Christensen Foto: TV 2 Fri presse
15. aug. 2018 | Bolig | ALT.dk

Du kan måske blive helt træt ved tanken om at skulle gøre dit hjem pænt.

Væggene har brug for maling, dine møbler passer ikke rigtig ind mere, bøgerne står hulter til bulter, og så var der liiige den dér knagerække, som du ikke fik hængt op i sidste uge.

Men det behøver faktisk ikke at tage lang tid at få helhedsindtrykket i dit hjem til at fremstå smukt og stilet – kan du nemlig nå rigtig langt på bare tre timer, forklarer indretningsarkitekt Frederikke Aagaard.

I programserien “Fri Banker På” på TV 2 Fri banker hun i følgeskab med håndværker Casper Kjerrumgaard og tv-vært Cecilie Hother på døre lige fra Randers til Køge, hvor de kommer inden for og laver en makeover i forskellige typer rum på netop kun tre timer.

LÆS OGSÅ: 10 gode bud: Det fineste tapet til børneværelset

- Du behøver ikke sætte en måned af til at ordne derhjemme – det kan bare være en weekend. Det er selvfølgelig ingen hemmelighed, at Casper og jeg er professionelle og har en vis faglighed i det, vi gør, men når vi kan gøre de her ting på tre timer, tror jeg også, at det er overskueligt for andre at gå i gang med, siger Frederikke Aagaard til ALT.dk.

Undervejs giver de gode tips til at gøre dit hjem lækkert i løbet af ingen tid, og med programmet håber Frederikke Aagaard at kunne inspirere alle til at gøre lidt ekstra ud af deres hjem.

Vi har her fået Frederikke Aagaards bedste tips, som du kan bruge til at give dit hjem et friskt pust:

I "Fri Banker På" overrasket intetanende danskere med boligindretning. Foto: TV 2 Fri Presse.

1. Hvor skal man starte, hvis man vil have et flottere hjem?

Frederikke Aagaard oplever ofte, at det kan være svært at se de indretningsfejl, man begår i ens eget hjem. Derfor foreslår hun, at man kan invitere en veninde forbi og bede vedkommende om at pege ud, hvilke ting der fungerer og ikke fungerer i ens hjem.

- Når man ser på de samme ting hele tiden, kan man godt blive lidt blind for det. Det kan hjælpe rigtig meget at få et par friske øjne på – og så kan det bare være sjovt og hyggeligt at gøre sådan noget med ens veninde.

Er du mere til at gøre det selv, har Frederikke Aagaard desuden et andet tip:

- Du kan prøve at tage alt ud af rummet, og så ”starte forfra” med indretningen. Vi får ofte akkumuleret rigtig mange ting derhjemme, som vi nogle gange glemmer at tage ikke stilling til, om de lige passer sammen, og om det er noget, man har brug for. Derfor kan det være godt at bruge noget tid på at rydde ud i det.

2. Hvordan kan man nemt give sit hjem en make-over?

Maling kan friske et hvert hjem op, mener Frederikke Aagaard. Det er en af de ting, der gør en kæmpe forskel for helhedsindtrykket, og så er det relativt nemt selv at gå i gang med.

- Du kan for eksempel male dine vægge i en farve, eller dekorere dem med metal, krydsfiner eller tapet. Alternativt kan det også gøre en stor forskel at sætte et nyt billede op på væggen.

Ud over væggene, kan det også gøre en stor forskel for dit hjem, hvis du gør noget ved dine gulve.

– Det kan være, at du sliber det eller maler det. Det kan ændre oplevelsen af rummet fuldstændigt. Du kan også nøjes med et nyt tæppe under sofaen – det kan gøre meget for at samle rummet.

3. Hvordan kan man give hjemmet en kærlig hånd på et stramt budget?

Genbrug er guld, hvis du vil ændre din indretning med et stramt budget. Frederikke Aagaard foreslår, at du går på det lokale loppemarked eller undersøger dine forældres kælder for genstande, der kan friske dit hjem op.

- Du kan også se på de ting, du allerede har, og om du kan give dem nyt liv. Kan den stol males? Kan jeg bruge den reol på en anden måde? Jeg har eksempelvis selv en gammel marmorplade, som jeg har sat nye ben på, så det kan bruges som spisebord.

LÆS OGSÅ: Kom indenfor i Jane Kønigs smukke bolig

FØR: I entréen i Fredericia blev man mødt af jakker og kaos som det første. Foto: TV 2 Fri Presse.

EFTER: Frederikke formåede at gøre den mere rydelig på kun tre timer. Foto: TV 2 Fri Presse.

4. Hvordan sørger man for at holde hjemmet rydeligt?

Kig på funktionerne. Det er Frederikke Aagaards vigtigste tip til at få et mere rydeligt hjem.

- Det er for eksempel ikke sikkert, at du har brug for et kæmpestort skrivebord, der fylder enormt meget i et ellers lille rum. Jeg vil anbefale, at du overvejer, hvad du reelt har brug for, og så fjerner det overflødige – eller finder en måde at optimere dine møbler på.

Optimering kan også gøres ved at udnytte møblerne til flere funktioner, for at få plads til de ting, der ellers ligger og roder.

- Det er en god idé at finde på nogle nemme løsninger til opbevaring. Det kan være, at du har opbevaringsplads under sofaen, du kan købe en puf med et rum i eller nogle flettede kurvekister, som du kan smide rodet i. Det vigtigste er, at det skal være nemt og overskueligt at holde orden, og at systemerne er overskuelige at holde.

Helt overordnet understreger hun dog, at du bliver nødt til at finde din skraldespand frem, når du gennemgår det rum, du gerne vil gøre flottere.

- Ja, det er et lidt kedeligt tip: Men ryd op! Her mener jeg ikke at støvsuge og fjerne ting fra gulvet. Du skal gå igennem dine ting og smide det ud, som du ikke har brug for.

5. Hvordan får man rummet til at se større ud?

Der er én ting, som mangler i næsten alle hjem – det er lamper. I hvert fald hvis du spørger Frederikke Aagaard, som mener, at lys er essentielt for at skabe en godt rum.

- I mange stuer har folk indrettet sig med én lampe i midten og så måske én anden. Men i en almindelig stue mener jeg, at man som minimum skal have omkring otte – måske endda 12 – lysgivere. Det er med til at skabe dramatik i rummet og forskellige zoner til forskellige formål. Du kan have dæmpet lys ved chaiselongen til afslapning, lidt kraftigere lys ved spisebordet, der ikke blænder, men lyser maden op - og en lille læselampe ved sofaen. Lyset er det allervigtigste i forhold til, om et rum er godt indrettet.

Når lyset er på plads, kan du skabe endnu mere rum ved at hæve dine ting fra gulvet.

- Et godt tip er at hænge ting op på væggen i stedet for at lade dem stå på gulvet. Det kan godt blive meget visuelt tungt, hvis du har en masse reoler, men hvis du i stedet sætter dem op på væggen, kommer der mere luft.

LÆS OGSÅ: Find inspiration blandt de fedeste børneværelser på Airbnb

FØR: En stue i Haderslev havde brug for en kærlig hånd. Foto: TV 2 Fri Presse.

EFTER: Frederikke formåede at skabe hygge i stuen i Haderslev. Foto: TV 2 Fri Presse.

6. Hvordan gør man sit hjem mere hyggeligt?

Puder, gardiner og planter. Det er tre ting, som er nemme at inkorporere i hjemmet for at få lidt mere hygge. Frederikke Aagaard er selv stor tilhænger af at bruge tekstiler.

- Du kan lave et nyt betræk til sofaen, sætte nye gardiner op eller pynte med nogle fine puder, siger hun og fortsætter:

- Planter er også en god måde at skabe hygge på. Og så skal man tænke på sammenhængen – for ting kan få vidt forskellige udtryk alt efter, hvad de er stylet med. I programmet var jeg hjemme hos et par, der havde en gammel lædersofa. Ved første øjekast kunne jeg ikke se nogen muligheder i den, men jeg valgte at tage det som en udfordring. Ved at male væggene en varm lyseblå farve og lave en billedvæg, kom det faktisk til at se rigtig fint ud i sammenhængen.

Du kan få flere af Frederikke Aagaards gode tips i programmet ”Fri Banker På”, som bliver sendt på TV 2.

Frederikke Aagaard har arbejdet med bolig-tv siden 2005. Foto: TV 2 Fri Presse.

Anbefalet til dig