Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

Lav finurlige elefanter i filt fra Hendes Verden

Lav finurlige elefanter i filt fra Hendes Verden

Lav finurlige elefanter i filt

Klip sjove dyr og figurer med en saks i kraftig akrylfilt,

**
FILTELEFANT
Materialer: Harmony acrylfilt (3 mm tykt) i ønskede farver • Uldperler (2 cm i diam) i pastel eller stærke farver • Broderigarn • Stoppenål og knappenåle • Forsvindingspen til markering på filt • Karton til skabeloner • Skarp saks • Tekstillim • Figurstansetang med cirkelhul (3 mm i diam). Alle materialer fra Creativ Company.

Vejledning: Lav først en skabelon i karton af hver model. Start med at tegne modellen op på gennemsigtigt papir og læg tegningen med blyantstregerne nedad mod et stykke karton. Tegn igen motivet op, ved at følge stregerne fra før, så konturen af motivet overføres og klip derefter modellen ud langs stregerne. Klip huller til øjne og snude med figurstansetangen. Læg derefter skabelonen på filten og tegn rundt om den med forsvindingspennen. Markér hullerne til øjnene og klip figuren ud. Lav hul til øjne/snude med stansetangen, inden modellerne sys sammen. 
 
Elefant: Figurerne findes i tre forskellige størrelser, og man klipper to ens modeller og syr dem sammen med broderigarn (to tråde). Klip øjne med stansetangen før sammensyningen og vær omhyggelig med, at placere hullerne samme sted på de to figurhalvdele. Hold de to halvdele sammen med et par knappenåle og sy risting, hvor det er anvist på tegningen. Spidsen af elefantsnablen sys også sammen med et par sting. Lim prikker og ører på hver side af modellen. Når limen er tør, kan modellen stå, hvis man skille benene ad. Pres evt. en filtkugle eller lidt vat op i ryggen på modellerne, hvis de skal stå mere stabilt. Klip evt. elefanten i et enkelt lag filt eller karton og lim prikker og ører på begge sider. Brug figurerne som dekoration på et sæt mobilepinde eller bind dem sammen til et sjovt ophæng med tråde, der placeres i ryggen og ved maven.

Tip

Modellerne kan også klippes i karton, og det er nemt at give figurerne et helt andet udtryk ved at kombinere både ensfarvede og mønstrede varianter.

Se skabelonen til elefanterne her 

Hendes Verden nr. 15/2012

 

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY