Krystaller og sten
SPONSORERET indhold

Krystaller i boligen: Hvilke krystaller skal i hvilke rum?

Krystaller er ikke kun smukke og dekorative pyntenips. De mangefarvede sten har også deres egne vibrationer og energier, og kan være med til at skabe harmoni og ro i dit hjem. Få tips til hvordan du indretter med krystaller.

Af:: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Getty Images
08. feb. 2021 | Bolig | ALT.dk

Der findes mange forskellige krystaller og sten, og de kommer i næsten alle former og farver. Krystaller og healende sten stammer fra naturen og er skabt ud fra forskellige former for væske, hvor ændringer i temperatur og tryk er med til at danne krystallen til det faste stof, som vi kender fra de smukke sten.

Igennem tiderne har mange folkeslag brugt krystaller til mange forskellige formål. De har intuitivt kunnet føle, hvad stenene stod for, eller hvad de kunne hjælpe med, og i visse kulturer anvender man de forskellige sten til bl.a. at heale og helbrede eller som talisman for at holde onde ånder væk fra hjemmet.

Sådan indretter du din bolig med krystaller:


Entreen: Denne krystal er den bedste til din entré 

Arbejdsværelset: Denne krystal er den bedste til dit arbejdsværelse

Badeværelset: Denne krystal er den bedste til dit badeværelse

Stuen: Denne krystal er den bedste til din stue

Soveværelset: Denne krystal er den bedste til dit soveværelse

Entréen

Krystal: Sort tumalin
Egenskaber: Følelsesmæssig stabilitet, angst, angst for mørke, intellektuel skarphed, beskytter mod alt ondt

Sort tumalin
Sort tumalin

Sort tumalin menes at have en beskyttende effekt mod alt ondt. Ved at placere en sten i hvert hjørne af entreen og ved hoveddøren, skulle den kunne bidrage til at beskytte dit hjem. Stenen siges at danne en såkaldt ”grid” - en slags krystal-gitter- rundt om dit hjem, hvorved negativ energi opsluges af krystallerne, når andre træder ind i dit hjem.

Arbejdsværelset

Krystal: Tigerøje
Egenskaber: Jordforbindelse, Overblik, Sandhed, Styrke, Koncentration, Mod

Tigerøje
Tigerøje

Denne brunlige sten med det magiske skær menes bl.a. at give personlig styrke. Den skærper evnen til at fokusere og visualisere og samtidigt styrker den din skarpsindighed og dit overblik og baner vej for en klar og hurtig tankegang. Tigerøje er god ved manglende koncentration og indlæringsvanskeligheder. Den beskytter mod udefrakommende forstyrrelser/farer og giver mod til at fortsætte trods modstand på vejen. Udover Tigerøje er Rosakvarts også god at have i nærheden af alt elektronisk udstyr, da den menes at rense og neutralisere de skadelige stråler, som computer og andre elektroniske devices udsender.

Badeværelset

Krystal: Rosakvarts
Egenskaber: Kærlighed, Tilgivelse, Ro, Harmoni, Balance

Rosakvarts
Rosakvarts

Rosakvarts er en blid sten, der bringer ro og positiv energi i dit liv. Den lyserøde sten er den ultimative kærlighedssten, der lærer dig at elske dig selv og dine omgivelser, som de er. Den skaber harmoni og renser både sind og krop for negative energier, og derfor egner den sig godt til et rum, hvor du renser og plejer dig selv (både fysisk og psykisk). Da stenen siges at skabe en følelse af fællesskab og kærlighed mellem mennesker, er den også god i stuen og i soveværelset.

Stuen

Krystal: Grøn og blå turmalin
Egenskaber: Forvandling, Udvikling, Kraftfuld Healer, Give-slip

Grøn og blå turmalin
Grøn og blå turmalin

En forvandlingssten/transformationssten, der findes i alle regnbuens farver (farveløs, grøn, brun, sort, blå, violet, rosa, grøn og turkis). Hver farve repræsenterer egne egenskaber. Turmalin er en meget rensende sten, der skaber god stemning og styrker kommunikationen mellem mennesker på tværs af køn og fletter forskellige personligheder sammen på en rolig og glad måde. Den bidrager til klarhed og indsigt, skaber indre og ydre balance og modvirker humørsvingninger. Blå turmalin er kommunikationsstenen, der hjælper mennesket til at udtrykke sig klart og tydeligt. Grøn turmalin anses for at være en ”pengemaskine” forstået på den måde, at den hjælper dig med at lykkedes (også god til arbejdsværelset).

Soveværelset

Krystal: Ametyst
Egenskaber: Tillid, Visdom, Selvtillid, Klarsyn, Søvnløs, Nakkespændinger

Ametyst
Ametyst

Ametyst symboliserer tillid. Den renser og beskytter mod dårlige energier og siges at forbedre ægteskabelig lykke. Mennesker som ofte har mareridt vil få stor gavn af dens kærlige, blide væsen og den anbefales på det stærkeste mod mareridt og søvnløshed. Ametyst er en rigtig drømmekrystal, da den giver klarhed i dine drømme. Desuden virker den rensende på krop og sind, den virker mod frygt og lægger en dæmper på stress- og affekttilstande Stenen betragtes også som en effektivt meditationssten, den symboliserer tillid og tro og skaber mental ro.

Kilder: krystal-healerhuset.dk, krystalsten.dk og crystallab.com

Anbefalet til dig