Indretning

Foto: Anitta Behrendt

Ideer til små hjem: 65 kvadratmeter til to veninder

Drømmer du om mere plads? Så kig indenfor iEllen Elsnabsbolig. Her er gode funktionelle løsninger lige til at kopiere.


Ellen Elsnab
… 24 år, bor sammen med sin veninde i en 65 kvadratmeter stor lejlighed på Nørrebro i København. Hun er journalistpraktikant på programmet DR2 Morgen.

Ellens 3 bedste tip til at bo småt:

1. Skjul praktiske, grimme ting, hvis du kan. F.eks. har jeg mine håndklæder i opbevaringsbokse med hjul under sengen.

2. Fjern alt overflødigt! For mig er det vigtigt, at alt, der står fremme, betyder noget for mig.

3. Prioritér de ting, du gerne vil have i fokus. I mit værelse vil jeg gerne have, at der er fokus på mit minikontor og mit sofahjørne med alle puderne. Men mit skab og TV er gemt bag døren. Allerede da Ellen købte sin toværelseslejlighed, vidste hun, at hun skulle bo sammen med sin veninde. Pladsen er trang, og derfor går Ellen efter møbler, der kan bruges til opbevaring eller kan slås sammen. Og de skal helst have en historie. Hendes hvidmalede ølkasser er et perfekt eksempel: – Ølkasserne har vi haft i min familie, så længe jeg kan huske. De har været brugt i vores legehus. Jeg har malet dem, og først havde jeg tøj i dem. Nu står mine bøger her, da de viser lidt om min personlighed, siger Ellen. Ellen savner lidt fornemmelsen af en stue, og selv om hun og veninderne ofte sidder i det hyggelige køkkenalrum, så er det rart at kunne slænge sig i et hyggehjørne. – Det vil være for meget at stille en sofa ind på mit værelse, når jeg allerede har en seng. Jeg har derfor fyldt sengen med tæpper og puder og sat en lænestol og et sofabord til, så nu ligner det faktisk mere en stue end et sted, hvor jeg sover. Her sidder vi ofte og ser film, fortæller hun.


Indret med kasser

1. Bogkasser eller gamle ølkasser som disse er perfekte til opbevaring. Stil dem f.eks. forskudt som her eller hæng dem på væggen. Ølkasser kan du være heldig at finde på loppemarkeder eller dba.dk

2. Farvesorter dine bøger, hvis du bor småt. På den måde skaber du visuel ro, selv hvis du har mange bøger.


I stedet for en sofa

3. Ellen har indrettet sin seng som sofa godt med puder og tæpper for en ægte lounge-feeling. Puderne er fra Tapet-Café og hjemmesyede.

4. Udnyt pladsen under sengen. Ellen har fem opbevaringsbokse med hjul under skjult bag sengetæppet.

5. Vælg møbler, der kan klappes sammen eller skubbes ind i hinanden. De to indskudsborde giver Ellen fleksibilitet. Når hun har gæster, bruger hun begge borde, og om aftenen bliver bordene slået sammen til et natbord. Bordene er fra en genbrugsbutik, mens stolen er et arvestykke.


Møbler med opbevaring

6. … er guld værd, når du bor småt. Ellen har valgt et skrivebord fra Ikea med plads under bordpladen til notesbøger, mapper, magasiner, kalender mv.

7. Hæng en loftslampe over dit skrivebord, hvis pladsen på bordet er trang. Fog & Møruplampen er vintage. Lampen er relanceret i en kobberversion fra Lightyears.

8. Brug dine vindueskarme til bøger og æsker. Her er der metervis af opbevaringsplads.

9. Har du brug for at opdele et rum til flere funktioner som Ellen, der har kontor og soveværelse i ét rum, er det en god ide at markere området, f.eks. med et tapet eller et gulvtæppe. Du kan også stille møblet ud fra væggen og på den måde skabe et rum i rummet. Tapetet er fra Tapet-Café.


Husk spejle!

10. Det er et gammelkendt trick, men det virker: Spejlet er din bedste ven i det lille hjem! Det gør nemlig rummet større. Spejlet er fra Ilva.

11. Er dit rum kvadratisk, så vælg et skab med dybde. I det gamle skab kan alt Ellens tøj og (næsten) alle hendes sko være.


► SE OGSÅ: 
Ideer til små hjem: 90 kvadratmeter til bofællesskab
► SE OGSÅ: Ideer til små hjem: Singlekvindens 64 kvadratmeter


Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg