Boligindretning
SPONSORERET indhold

Opbevaring: Få styr på rodet

Vi har besøgt forskellige små hjem, der alle har personlige og praktiske opbevaringsløsninger.

Foto: Tia Borgsmidt
09. feb. 2016 | Bolig | BoligLiv

Væg til væg-reol
Ofte er en skræddersyet løsning den bedste, når pladsen skal udnyttes fuldt ud. Nicole Maria Langkilde har fået bygget en stor reol, der går fra væg til væg og fra gulv til loft og dermed udnytter rummets fulde bredde og højde. Den er bygget af 22 mm MDF-plader.

Skabe i trappen
Tia Borgsmidt og Morten Sørensen besluttede sig for at inddrage loftsrummet til ekstra beboelse og byggede en bred trappe derop til. Trinene er så brede, at der også er plads til smukke ting på dem, her en vase. Pladsen indvendigt i trappen er udnyttet til opbevaring med skabe fra Ikea. Grebene af tynde læderremme har Tia selv lavet. Den store sættekasse i baggrunden er fra Bloomingville.

Bogkasser med siddeplads
Forskellige bogkasser hænger som en collage på væggen og har en lille indbygget bænk integreret i stuen her. Bogkasserne er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Enkelte låger sørger for, at rod kan gemmes væk, mens bøger og pæne ting pynter og giver liv og personlighed.

Reol af ølkasser
God opbevaring behøver ikke at være dyr. F.eks. kan gamle trækasser blive til en fin, kreativ reol. Hos billedkunstner Aliki Skytte Pedersen er det hvidmalede ølkasser, der rummer bøger og anlæg. Stolen er et genbrugsfund, der har fået et strøg lyseblå maling.

Hængende tøjstativ
… i fodenden af sengen sparer plads i det lille soveværelse hos Marte Lyngaas. Stativet består af en rundstok hængt op i kroge i loftet med wirer – helt enkelt.

Klædeskab med kontor
Der må tænkes kreativt, når et lille soveværelse på 4,5 kvadratmeter skal rumme flere funktioner. Men det ligger heldigvis helt naturligt til arkitektstuderende Marte Lyngaas, der selv har designet klædeskabet med skydelåger og indbygget skrivebordsplads. Skabet er bygget af OSB-plader.

TIP
Vælg opbevaring med skydelåger til det lille rum. Lågerne optager ikke plads i værelset, når de åbnes.

Trappe af kasser
Dorthe Thure har selv bygget sin søns høje seng sammen med sin mand, Bill. Trappen op til sengen har de lavet af bogkasser, som er skruet sammen, og legetøjet opbevares i trinene. Under sengen ligger en madras, som familien bruger, når de læser bøger og leger hule.

Skuffer under sengen
Hjemme hos Pia Skytte Kaspersen ligger en almindelig seng oven på skabe og kommoder fra Ikea, så der nu er plads til tøj og legetøj bag lågerne. Sengen er monteret på lægter langs væggen. Og sengegavlen er skåret ud af 22 mm MDF med en stiksav. MDF-plader fås hos Silvan, og skamlen er fra Ikea.

Klædeskab af grene
Hos Cecilie Seremet består klædeskabet af smukke grene fundet i naturen. Hun har monteret grenene på metalbeslag, og for at give tøjstativet er let udtryk har hun valgt tynde renseribøjler.

Slagbænk til legetøjet
Her gemmes børnenes legetøj væk i en gammel slagbænk, som samtidig er en praktisk siddeplads. Slagbænken er genial, da den dækker flere behov!

TIP
Legetøj er noget af det, der nemmest kan få et hjem til at rode. Kig efter opbevaringsmøbler i børnehøjde, så er det nemmere at få ungerne til at hjælpe med til oprydningen!

Anbefalet til dig