Lav en julekugle med tilbageblik fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Lav en julekugle med tilbageblik

Hvis du også var ung i 70érne, kan du sikkert huske de så populære lampeskærme lavet af trådomviklet balloner? Her er den i en ny mini-udgave til jul.

Af: Pia Aas Degn Foto: Claudi Thyrrestrup
05. dec. 2015 | Bolig | Hendes Verden

Julekugle med tilbageblik

 

Sådan laver du en naturlig klister


Pisk ½ dl mel og 2 dl koldt vand sammen. Kom 2 dl vand i en gryde, og bring dette i kog. Tilsæt melblandingen og bring det hele i kog. Tag gryden af varmen, og tilsæt 3 spsk sukker. Rør godt, og lad derefter blandingen køle af.  

Ren retro


Hvis du også var ung i 70érne, kan du sikkert huske de så populære lampeskærme lavet af trå-domviklet balloner? Her er den i en ny mini-udgave til jul. Pust en ballon op til den ønskedestørrelse. Klip forskellige længder tråde af garn, smør den afkølede klister på ballonen, og vikl trådene omkring. Kom mere klister på som arbejdet skrider frem, så alle trådene hænger sammen. Når ballonen er færdigdekoreret hænges den til tørre. Når garnet er helt tørt, piftes ballonen og trækkes ud gennem en åbning. Træk et smalt silkebånd igennem kuglens top, og bind en stram knude. Træk knuden ned i kuglen, træk derefter en perle på båndet og træk perlen ned på kuglen og lim fast.

Hendes Verden nr. 43/2013

Anbefalet til dig