Lav selv: Fine kroner til fastelavn fra Hjemmet

Foto: Thomas Hergaard, Jesper Glyrskov

Lav selv: Fine kroner til fastelavn

Hæng dem på fastelavnsriset eller brug dem som bordpynt eller servietringe til fastelavnsfesten.

Så skal der holdes fastelavnsfest! Børnene skal klædes ud i fine fastelavnskostumer, der skal spises masser af fastelavnsboller med creme, og bordet skal selvfølgelig pyntes. Man kan klippe sjove katte som bordpynt, eller man kan pynte med disse fine fastelavnskroner.

Til en krone bruges 3 metallic-piberensere, diameter 6 mm og længde 30 cm, fra avformshop.dk.

Begynd med at vikle en piberenser to gange omkring en rund genstand med en diameter på ca. 4 cm. Sno enderne sammen, så der dannes en dobbelt ring. Lav derefter kronen ved at bukke 7 spidser, ca. 2½ cm høje, med de to andre piberensere.

Begynd med at fæstne den ene ende af en piberenser omkring ringen med en enkelt snoning, og lav derefter den første spids ved at bukke piberenseren efter ca. 2,5 cm. Før piberenseren ned under ringen og buk den opad igen, på den anden side. Klem ombukket fast omkring ringen, og gentag processen, så der dannes en ny spids. Når der er lavet 3-4 takker på denne måde, hæftes enden med en snoning omkring ringen.

Gentag processen med den næste piberenser, hæft enden ved at sno den omkring ringen, og klip evt. overflødig piberenser af med en bidetang. Klem evt. stikkende ender ind til ringen med en fladtang, og ret spidserne på kronen til.

Opskriften er fra Hjemmet nr. 6/2013

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY, Fastelavn og Udklædning

610x200_woordy_knap2.jpeg