Vibe Baumann og Thomas Juel Halse
SPONSORERET indhold

Har du nogensinde set det fredede Salamihus på Christianshavn? Kom med indenfor

I det fredede Salamihus på Christianshavn med udsigt over Knippelsbro har Vibe Baumann og kæresten Thomas Juel Halse indrettet sig med farver, kunst, souvenirs fra rejser og en Buddha, hun har arvet. Der er også blevet plads til den engelske bulldog Marley.

Af:: Annsophie Stoltenberg Roest Foto: Andres Stenmann
25. apr. 2019 | Bolig | Eurowoman

Beskriv dit hjem?

– Min kæreste Thomas, vores hund Marley og jeg bor på Christianshavn i Salamihuset, der har fået det lidt utraditionelle navn, fordi facaden ligner en stor spegepølse. Huset har både været brugt til bryghus og danseskole. Her er højt til loftet og store palæruder med udsigt over Knippelsbro.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?

– Vores hjem og møbler er til for at blive brugt, og man må godt kunne se, at her bor to unge mennesker. Og så skal der være farver og bløde materialer.

LÆS OGSÅ: Hvem der bare boede som Gun Gordillos

Salamihuset
Veloursofaen er af Josef Frank for Svenskt Tenn, sofabordet og de små hjørneborde er af McCollin Bryan, og gulvtæppet er af svenske Märta Måås-Fjetterström. Akari-bordlampen er af Isamu Noguchi, og loftlampen er vintage købt i The Apartment. Fotograf: Andres Stenmann.
Salamihuset
Netstolen PP129 af Hans J. Wegner er malet rød. Puffen er af Azucena, Akari-gulvlampen er af Isamu Noguchi, og puderne er fra The Apartment. Fotograf: Andres Stenmann.
Salamihuset
Reolen er malet og fyldt med farverige bøger og souvenirs fra hele verden. Stigen er fra Cassina, og Skulpturen er af Sonja Ferlov Mancoba. Fotograf: Andres Stenmann.

Hvad inspirerer dig i din indretning?

– Primært rejser. Vi elsker at opleve nye kulturer og har mange souvenirs fra vores rejser. Jeg bliver også inspireret af Tina Seidenfaden Busck, som ejer The Apartment og har hjulpet os rigtig meget med vores indretning. Og så er der selvfølgelig Instagram.

Hvornår begyndte din interesse for indretning?

– Min mor har altid arbejdet med og interesseret sig for arkitektur og indretning, så det har fyldt meget i mit barndomshjem og mit liv.

Hvad er dit yndlingsrum i lejligheden?

– Soveværelset, hvor vi bruger rigtig meget tid. Vi har forsøgt at indrette det med hyggeligt og afdæmpet lys, nedtonede farver og knap så meget nips som i resten af lejligheden. Det er også her, jeg slapper af, fordi der er så stille.

Salamihuset
Yndlingsrummet. Væggene er tapetseret med tapet fra Tapet-Cafe, og fotografiet over sengen er af Trine Søndergaard, købt hos Martin Asbæk Gallery. Fotograf: Andres Stenmann.
Salamihuset
Stolen er af Rud Thygesen, puden er fra Hermès, og de japanske trædukker er vintage. Fotograf: Andres Stenmann.
Salamihuset
Skabene er bygget af Københavns Møbelsnedkeri, og spejlet er af Gio Ponti købt i Gubi. Fotograf: Andres Stenmann.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

– Hav en rød tråd i alle rum, det giver en større helhedsfornemmelse af lejligheden. Indret dig med farver, selv en enkelt farvet genstand gør en stor forskel. Invester i noget til væggene. Det behøver ikke at være kæmpe oliemalerier, et lille litografi er nok. Det er med til at gøre dit hjem personligt.

Hvad var dit første møbel?

– Min PK80 daybed i canvas af Poul Kjærholm. Nu er den desværre blevet til hundekurv.

Hvor og hvordan samler du dine venner?

– Typisk er det rundt om vores spisebord, hvor der bliver lokket med god mad og alkohol.

LÆS OGSÅ: Peter Ibsen: "På den måde genopliver jeg et værk, og den måde jeg ser på det"

Salamihuset
PK80 af Poul Kjærholm, lampe fra Atelier Areti og Vilhelm Lundstrøm-maleri, der er købt på auktion. Fotograf: Andres Stenmann.
Salamihuset
Maleri af Peter Bonde, spisebord af Hans J. Wegner og stole af Ralf Lindberg. Tæppet i spisestuen er af Märta Måås-Fjetterström,
og loftlampen er af Serge Mouille. Fotograf: Andres Stenmann.
Salamihuset
Skænk af Piet Hein Eek, lampe af Michael Anastassiades og blomster fra Blooming. Fotograf: Andres Stenmann.

Hvad bør der være i ethvert hjem?

– God stemning og en god flaske rødvin.

Hvad er dit kæreste eje? 

– Min Buddha. Den er et arvestykke efter min afdøde morfar, som brugte halvdelen af sit liv på skiftevis at arbejde i Asien og Danmark og fik mig til at interessere mig for Asien.

Salamihuset
Buddhaen er et arvestykke fra Vibes morfar og fotografiet af Trine Søndergaard. Fotograf: Andres Stenmann.

Hvad er din seneste investering?

– Et smukt maleri af Markus Oehlen, købt hos Martin Asbæk Gallery.

Hvad kan du godt lide ved Christianshavn?

– Du er tæt på Indre By, natur og vand, og så har Christianshavn en fantastisk historie. Jeg elsker at gå ture blandt de gamle bygninger og tænke over de liv, som er blevet levet i dem.

LÆS OGSÅ: Mia Stensgaard om sin yndlingsfarve: "Den passer til alt og klæder alle"

Salamihuset
Bord fra NF Meuble, muranolampe og litografi af Per Kirkeby. Fotograf: Andres Stenmann.
Salamihuset
Markus Oehlen-maleriet hænger smukt over bænken af Ilse Crawford. Lampen er et arvestykke. Fotograf: Andres Stenmann.

Hvad er de bedste lokale spisesteder?

– Rufino Osteria, der ligger lige under os, i Strandgade. Særligt deres ragu kan anbefales. Kadeau i Wildersgade dyrker deres egne grøntsager, frugter og urter på Bornholm og er gourmet i smukke omgivelser. Vi spiser morgenmad på 108 The Corner, som også ligger i Strandgade. De har de bedste morgenboller og god kaffe.

Er der nogle skjulte skatte på Christianshavn?

– Rosforth & Rosforth under Knippelsbro. Her kan du drikke et godt glas vin til rimelige priser, mens du nyder solnedgangen.

Anbefalet til dig