Boghylde
SPONSORERET indhold

DIY: Byg en boghylde

Dine gamle bøger behøver ikke bare at stå til pynt i reolen. Brug dem til at lave f.eks. sofaborde, hylder og lamper – eller udtryksfulde vægdekorationer. Få her opskriften på, hvordan du laver en lille,fin og dekorativ boghylde.

Foto: Visuel Kommunikation
20. mar. 2016 | Bolig | BoligLiv

KORT BOGHYLDE
Lav små svævende boghylder for at give effekt på en stor væg.

Du skal bruge:
3 bøger, 6 ‘bjælkesko’ med indadvendte flige, 4-8 skruer pr. bjælkesko. (Bjælkesko fås i alle byggemarkeder)

Sådan gør du:
Vær opmærksom på, at bøgerne skal være ca. 4,5 cm tykke for at kunne passe ind i bjælkeskoene. Sæt bjælkeskoene fast på væggen med en afstand, der svarer til bogens højde. Glid bogen i mellem bjælkeskoene.

Vaser og dyr fra Butik NØ, glasklokke fra House Doctor.

TIP
Dekorer væggen som en collage med tapetrester og udklip fra magasiner, eller hvad der nu gemmer sig i skufferne.


LANG BOGHYLDE
Lav en boghylde i ordets bogstaveligste forstand!

Du skal bruge:
40 bøger (både hårde og bløde), 2 gevindstænger, 4 spændskiver, 4 møtrikker, et bor, 4 skruetvinger, 2 pladerester, 2 franske skruer.

Sådan gør du:
Køb først gevindstænger i den længde, du ønsker hylden. Vi brugte 1 m lange. Bor to huller igennem alle bøgerne. Det er vigtigt, at hullerne er præcist det samme sted igennem alle bøgerne. Det opnår du ved at fiksere bøgerne, inden du borer. Vi fikserede med skruetvinger og to små plader, der var hamret sammen i vinkel. Vælg et bor, der er mindst 2 mm bredere end gevindstængerne. Vi brugte 10 mm bor.

Vær opmærksom på, at bøgerne ‘åbner’ sig, når du borer, derfor kan det være en god idé at klemme bogen sammen med en skruetvinge. Før gevindstængerne gennem bøgerne, og brug spændskiver og møtrikker til at spænde hele hylden sammen. Hæng hylden op med franske skruer, så de bærer på det overskydende stykke gevindstang i enderne. Vær opmærksom på, at hylden er meget tung, så den skal hænge på en væg, der kan bære den.

Ur, vase og fugle fra Normann Cph, glas fra Butik Nø, vaser og kunst i ramme i privateje.

► SE OGSÅ: DIY: Møbler med personlighed
► SE OGSÅ: DIY: Blærede barstole
► SE OGSÅ: DIY: Naturlig stumtjener