Genbrug med stil
SPONSORERET indhold

DIY: Møbler med personlighed

Både enkle nye og slidte gamle møbler kan blive til helt nyt design til din bolig. Du skal bare bruge lidt maling, tapet og folie for at sætte dit eget præg på tingene.

Af: Nadja Wehliz Foto: Pernille Enoch
30. okt. 2015 | Bolig | BoligLivNye farver til lampen
Du kan få en helt almindelig, lidt kedelig lamellampe til at lyse ekstra op ved at male hver lamel i en smuk farve.


Lampe
Du skal bruge: En metalpendel med flere skærme, spraymaling i flere farver (Panduro Hobby), evt. ny fatning og stofledning.
Sådan gør du: Skil lampen ad, men husk, hvordan den var samlet, og gem alle dele. Tag evt. billeder undervejs. Spraymal skærmene i de forskellige farver, lad dem tørre, og mal dem evt. en gang mere, så malingen dækker. Saml igen lampen, og sæt fatningen med ledningen i.


Fleksibel reol på hjul
Nem at flytte rundt på og supersød med de glade prikker og trekanter i forskellige farver. Vasen og dåsen i messing er fra Dora.

TIP
Reolen kan også bruges som bænk i entreen


Reol på hjul
Du skal bruge: En bænk eller aflang kasse i fyrretræ og hjul (f.eks. Nornäs fra Ikea), selvklæbende folie i forskellige farver (craftworld.se).
Sådan gør du: Sæt hjul under møblet. Klip cirkler og trekanter af selvklæbende folie i forskellige størrelser og farver – brug tallerkner, glas og papir som skabeloner. Sæt figurerne forskellige tilfældige steder på bænken.


Et lille skuffebord
Du kan nemt selv lave det hyggelige natbord af en gammel skuffe lagt oven på et lille bord. Tapetet er fra Flügger, kruset fra Notre Dame og den store grå krukke fra House Doctor.

TIP
Du kan vælge at male hele det lille møbel, hvis skuffen ikke har den rigtige patina.


Finurligt skabsmøbel
Den anderledes opbevaringsløsning giver liv til indretningen og er samtidig superpraktisk. Den består af en ny reol og tre små gamle skabe. Trådkurven er fra House Doctor, vasen og kruset på det lille skab er fra Stilleben.


Skuffebord
Du skal bruge: En gammel skuffe, evt. fra en kommode, et lille bord (eller en skammel – vi brugte et bord fra Ilva), skruer og boremaskine.
Sådan gør du: Læg skuffen på det lille bord, vend det hele om, og skru skuffen fast fra undersiden af bordet. Hvis bordpladen er større end skuffen, kan du evt. save af bordpladen, så det passer.


Skabsmøbel
Du skal bruge: To-tre forskellige små skabe og et større skab eller reol (Isala skab uden låger fra Ikea), maling og tapet (Flügger), lim eller spraylim.
Sådan gør du: Mal reolen og de små skabe i samme farve, så de bliver mere ensartede. Vælg evt. en enkelt anden farve som her, hvor en låge er malet lyseblå. Lad tørre. Tag bagstykket af det store skab, og lim tapet på det. Sæt bagstykket fast igen. Stil de små skabe tæt op ad det store, så de står som et samlet møbel.


Nyt liv til stolen
Træt af din træstol? Så kan den heldigvis nemt friskes op med hvid maling og et nyt stykke stof til sædet. Planteopsatsen er fra Ferm Living, og gulvtæppet er fra Ilva. Den sorte stol er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

TIP
Kig efter den rigtige form, når du leder efter møbler på loppemarkederne. Denne stol var virkelig grim med slidte blå ben og et hærget betræk – men grundformen var pæn.


Stol
Du skal bruge: En gammel træstol med polstret sæde, stof til sæde (Stof 2000), fint sandpapir, hvid maling til træ (Flügger) og hæftepistol.
Sådan gør du: Slib stolen, og mal den. Lad tørre og mal igen, så malingen dækker. Lad tørre. Læg stoffet på sædet, og klip det til, så det kan nå ind under sædet. Hæft stoffets to sider fast under sædet med en hæftepistol. Fold derefter hjørnerne pænt, og hæft også dem og de sidste to sider fast.

► SE OGSÅ: DIY: Lav din egen kunst
► SE OGSÅ: DIY: 10 ideer med beton
► SE OGSÅ: 10 gratis plakater med citater