Kylling i karry - de bedste opskrifter

Uanset om tilbehøret hedder ris, nudler eller godt brød, har kylling i karry alle dage været et hit.

Ligesom varianterne af karry er mange, er der også mange opskrifterne på kylling i karry.

Her på siden kan du få inspiration til næste gang, retten skal på bordet. Vi har nemlig samlet de lækreste opskrifter på kylling i karry i alverdens afskygninger.


Karry er måske det af alle orientalske krydderier, vi har taget mest til os i Danmark, så det er slet ikke så underligt, at den er en af hovedingredienser i flere af danskernes yndlingsretter. Karrysuppe og boller i karry er to af dem, og kylling i karry er ikke overraskende den sidste.

Retten, der er elsket af både store og små, er svær at komme udenom – både når det gælder retter med karry og retter med kylling. Kylling og karry passer uendeligt godt sammen, og opskrifter på retter med de to ingredienser hånd i hånd er da også mange.

Med nudler, ris eller kikærter

Det er formentlig versionen, der serveres med løse ris, de fleste tænker på, når de hører navnet ”kylling i karry”. Det er blandt tilfældet med denne klassiske udgave af mormors kylling i karry. Ris er formentlig også det mest almindelige at servere til den populære karry-ret, men risene er langt fra det eneste tilbehør, der gør sig godt til retten.

En mindst lige så autentisk ret kan du lave, hvis du erstatter risene med nudler. Prøv for eksempel denne opskrift på nudler med kylling og karry. Som et helt nyt alternativ til de traditionelle ris- eller nudler er kikærter, der giver en endnu mere fyldig ret. Se to gode bud herunder:

Med denne udgave af kylling i karry med hvidkål, løg og æbler kan du endda helt selv vælge, om du serverer ris, kartofter eller brød til.

Karry – et verdenskendt blandingskrydderi

Karry er et populært krydderi i de danske køkkener, men alligevel kommer det bag på mange, at karry ikke i sig selv er et krydderi, men faktisk et resultat af mange krydderier, der er blandet. Karry er nemlig et blandingskrydderi, og faktisk er der i nogle typer af karry op til tyve forskellige krydderier. Fælles for de fleste udgaver er dog gurkemejen, der kan tage æren for den smukke gule farve, vi ofte forbinder karry med.

Kokosmælk og karry i skøn forening

Når man laver retter med karry, er kokosmælk en af de ting, der går igen på ingredienslisterne. Kokosmælk har en meget cremet og til tider sødlig smag, hvilket skyldes et højt indhold af olie og sukker – elementer, der udgør den perfekte kontrast til den stærke karry. Begge dele, og især kokosmælken, kommer rigtig til sin ret i denne opskrift på kokosmælksuppe med rød karry, kylling og ingefær, hvor den gule karry er skiftet ud med en rød karrypasta.