
Kokosmælksuppe med rød karry, kylling og ingefær
Ingen thai-menu uden en kokossuppe. Hvis du vil servere den som hovedret, kan du sætte lidt kogte jasminris på bordet også.
Ingredienser
1 stang citrongræs
9 dl hønsebouillon
1 spsk frisk ingefær, fintsnittet
2-3 kyllingebrystfileter
3 friske limeblade (eller et par tørrede limeblade, som kommes hele i suppen)
250 g champignon
4 forårsløg
lidt frisk chili, fintsnittet
1 dåse kokosmælk
1½ tsk rød karry-pasta, evt lidt mere eller mindre efter smag
1-1½ spsk fiskesauce
lidt citron eller limesaft
Tilbehør: evt kogte jasminris.
Sådan gør du:
Snit citrongræs groft, kom det i en gryde sammen med hønsebouillon og ingefær, og giv det et opkog.
Skær kyllingekødet i strimler og kom det sammen med snittede limeblade og lidt chili i gryden. Lad det koge ved jævn varme i 5 minutter. Skær champignonerne i kvarte, og snit forårsløg i strimler.
Kom kokosmælk, rød karry, champignon og forårsløg i gryden, og lad det simre nogle minutter. Krydr suppen med fiskesauce og limesaft.
Anret den varme suppe i tallerkenerne.
Prøv også sprøde forårsruller med grønt
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/