Nutella - muffins, cookies og hjemmelavet nutella

Det er ikke kun på et stykke brød, at nutella smager helt forrygende. Her på siden kan du finde en masse super lækre opskrifter med nutella i – prøv f.eks. at bage nutella-cookies, muffins med nutella, french toast med nutella, eller at kaste dig ud at lave din helt egen hjemmelavede Ferrero Rocher med nutella i.

Du kan selvfølgelig også selv lave din egen hjemmelavede nutella – det finder du også et par opskrifter på her. Velbekomme!

Læs mere

Hører du til en af dem, der virkelige elsker nutella?

Ja, så er du ikke alene - hvert år bliver der nemlig produceret så meget nutella, at hvis man stillede glassene på linje, vil de kunne nå 1.4 gange rundt om jorden. Det er nok nutella til at dække den kinesiske mur 8 gange!

Navnet nutella er dannet ud af det engelske ord 'nut', der betyder nød, og det latinske 'ella', som betyder sød. Oprindeligt er nutella opfundet som en billig erstatning for chokolade, da 2. Verdenskrig gjorde det svært at få fat i kakao. Nødder kunne den italienske konditor Pietro Ferrero imidlertid skaffe mange af, og vupti – så havde han opfundet nutella og lagt grundstenen til, hvad der i følge finansmagasinet Forbes i dag er et milliardforetagende.

Hjemmelavet nutella

Prøv f.eks. også denne lækre opskrift på hjemmelavet nutella.