Opskrift på hasselnøddemuffins med nutella-hjerte
SPONSORERET indhold

Muffins: Hasselnøddemuffins med nutella-hjerte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Aromatiske, delikate kager, som smager intenst af hasselnød. Det kan være lidt tricky at undgå, at nutellaen synker ned i bunden af kagerne, men prøv at lade kagerne stå i køleskabet en times tid, inden du lægger nutellaen på toppen og afslutter med en skefuld dej – så skal det nok lykkes.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
16. feb. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
10 muffins med nutella-hjerte | Total: 40 min

Ingredienser

Smør til formen
100 g afskallede hasselnødder
125 g smør
3 store æg
185 g rørsukker/lyst muscovadosukker
100 g mel
knivspids salt
ca. 8-10 spsk nutella

Sådan laver du muffins med nutella-hjerte

1. Varm ovnen op til 200 grader – og smør en muffinsform med plads til 9-12 muffins eller lignende med rigeligt blødt smør.

2. Rist nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter, indtil de er gyldne og begynder at dufte kraftigt af nødder.

3.Tag dem ud af ovnen, og blend dem så fint som muligt – det er nemmest at bruge pulse-knappen på blenderen. Smelt smørret, og sæt det til side.

4. Pisk æg og rørsukker, til massen er lys og skummende og ca. firedobbelt i størrelse. Tilsæt så mel, nøddemel af de blendede hasselnødder, salt og smørret og pisk, indtil dejen er glat og ensartet.

5. Hæld dejen 2/3 op i formene, og læg en skefuld nutella ovenpå hver kage, og top med en skefuld dej. Bag kagerne 12-15 minutter i ovnen ved 200 grader, indtil de er hævede og gyldne.

6. Servér de lækre muffins med Nutella lune og med hindbær og eventuelt en kugle vaniljeis til.

Tip:
Kagen kan også laves som en hel kage I en lille springform. Undlad da nutella og vend evt. 100 g hakket chokolade i dejen inden bagning.

Se også opskrift på Muffins med rabarber og hvid chokolade.